Henrik Ingebrigtsen i aksjon under semifinalen på 1500 meter på Olympic Stadium i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.

Henrik Ingebrigtsen sjanseløs på finalebillett: – Jeg var ikke god nok

Henrik Ingebrigtsen løp i det første semifinaleheatet på 1500 meter, men var aldri i nærheten av å kjempe om en finalebillett på distansen. Sandnes-løperen innrømmer greit at han ikke var god nok til å gå videre.

Følg RA Sporten på Facebook!

De fem beste i begge heatene pluss de to beste tidene utgjorde de 12 som skal gå videre til finalen. Henrik Ingebrigtsen var med i det første heatet, som også på forhånd var tippet som det hardeste. Likevel gikk det ikke allverdens fort i starten, og Ingebrigtsen la seg greit inne ved listen. Men da farten etter hvert ble skrudd opp var det klart at Sandnes-løperen ikke hadde farten inne for å følge de beste.

– I dag prøvde jeg alt jeg klarte, hadde ikke mer å gå på. Hadde jeg vært sprek nok hadde det vært en grei mulighet, men jeg kjente det fra start at det var litt for tungt. Det har tatt på mentalt den siste uken her, med tanke på at hamstringen og tåen har vært vond. I dag var jeg ikke god nok til å komme videre, og må bare dra  hjem og trene, sier Ingebrigtsen til TV2 etter målgang.

Nordmannen kom i mål på 3.42,51 og var nesten tre sekunder bak femtemann som gikk videre fra det første semifinaleheatet. Heatet ble vunnet av kenyaneren Asbel Kiprop på 3.39,73.

– Jeg har følt meg som en annen person enn det jeg pleier de siste dagene, da jeg i stedet for å tenke at alt er 100 prosent og forbereder meg best mulig har jeg tenkt meg på hamstringen. Jeg var ikke så sliten etter løpet, og da vet jeg at jeg ikke har gitt 100 prosent. De dagene jeg er på topp løper jeg til jeg kaster opp, men jeg var ikke i nærheten. sier Ingebrigtsen.