Sportsleder Espen Iversen skryter av Storhamar-fansen som lagde liv gjennom hele kampen, og spør seg selv om Oilers-fansen vil fremstå som en supporterskare som buer på dem som lager liv i hallen. Foto: Pål Karstensen

Helt uten klasse

Oilers-fansen som buet på motstanderfansen under Oilers' skandalestunt bør gå i seg selv og tenke over hvordan de ønsker å fremstå for resten av landet, skriver sportsleder Espen Iversen i sin kommentar om gårsdagens opptrinn i DNB Arena.

Følg RA Sporten på Facebook!

Opptrinnet hvor DNB Arena pep ut Storhamars tilreisende fans, etter oppfordring fra den innleide intervjueren hos Oilers, var omtrent så smakløst som det kan bli. Dette handlet dog ikke bare om en åpenbar tabbe fra Oilers. Men mest om folkeskikk hos publikum.

Alt lå til rette for en fin hockeyopplevelse og Halloween-feiring i DNB Arena lørdag. Så utviklet det seg i stedet til tabbenes aften – både på og utenfor isen.
Ruben Smith satte tonen tidlig. Lagkameratene hans fulgte villig opp med nye personlige feil. Enda verre var det som skjedde utenfor isen.

Oilers er normalt knallgode på å lage show, men lørdag bommet de stygt. Reporteren som er innleid skal snakke med både spillere, unger og fans underveis i kampene for å skape god stemning. Denne gangen endte reporteren opp med å oppfordre publikum til å pipe ut en stakkars Storhamar-supporter og hans tilreisende bysbarn.

LES OGSÅ: Oilers med sitt styggeste serietap i DNB Arena

Faktisk tok hun mikrofonen fra ham rett under samtalen for å bue selv. Det var totalt smakløst. Slikt skal man bare ikke gjøre. Det tror jeg både reporteren og Oilers raskt skjønte. Det som likevel var mye mer alarmerende var at hun faktisk fikk store deler av publikum med seg på stuntet. Det går faktisk å la være. Det er ingen lov som sier at man ikke kan tenke selv – på tross av at det åpenbart medfører en viss massesuggesjon å være en del av et idrettspublikum.

De som hengte seg på bør faktisk ta en runde med seg selv. Er det slik vi vil framstå her i distriktet?

Storhamar har slitt stort sportslig i år. De kom til Stavanger med en stor klan tilreisende supportere. Disse oppførte seg, etter hva jeg kunne se, strålende. De sang, laget liv, smilte og feiret at deres lag kontret Oilers i fillebiter. At de endelig fikk en opptur.

Hjemmefansen i DNB Arena burde i stedet gitt både Storhamar, og fansen deres, stående applaus etter kampen. Det hadde vært klasse. Og så til de grader fortjent. Det er nemlig ikke mange lag som slår Oilers og ikke mange klubber som kommer til Stavanger med en slik fanskare.

Da bør vi være rause nok til å hylle dem som gjør det.

LES OGSÅ: Storhamar knuste Oilers i sesongens første hjemmetap