Helt svenskfrelst

Vaulen-mannen Trond Helge Bårdsen har i hele sommer traktert tangenter i TV 2-programmet «Sommertid», som artisten Benny Boardson i The Lövlie Ones.

The Lövlie Ones vært husband i 22 TV 2-sendinger i sommer, og er blitt sett av anslagsvis 1-2 millioner nordmenn.

- Vi har tatt imaget til danseband, men drives av kjærligheten til all svensk musikk. Så lenge det er svensk, er det bra, sier Trond Helge Bårdsen (34), eller Benny Boardson, som er artistnavnet - et ordspill på at han er brettspiller.

- Dansebandtilnærmingen er fra min side veldig ironisk, men det er også mye fine melodier, for eksempel «Jag ringer på fredag» med Sven-Ingvars. Sven-Ingvars lød jo på 60-tallet nesten som The Beatles, sier Bårdsen, som i gamle dager spilte i Skambankt-forløperen Watershed.

Skole og revy

Vaulen-mannen flyttet fra Stavanger etter videregående skole, og er selv lærer på Elvebakken videregående skole, og musikalsk instruktør i den 300 personer store og prisbelønte Elvebakken-revyen. De siste fire årene har han vært med i elleville The Lövlie Ones.

- Jeg så dem på Parkteatret, synes det var så «far out» at jeg gikk bort til dem og sa at «dette var sinnssykt bra, men dere trenger en keyboardist». De siste årene har bandet fått en litt mer musikalsk tilnærming, og det tar jeg litt av æren for, sier Bårdsen.

- Sykt kult

I sommer har det vært kjendiseri og full musikk på direktesendt, riksdekkende TV.

- Helt utrolig. Sykt kult å bli kjent med så mye nye folk, en slags «Love Boat»-sommer. For eksempel når Petter Stordalen kommer og sier «Dere er jo bedre kledd enn meg. Dette er jo helt sinnssykt». Et annet høydepunkt var å backe Tone Damli Aaberge, sier Bårdsen.

Han har sterk sminke og håret bakovergredd under sending, og blir uansett ikke gjenkjent på gaten i Oslo.

Gjennomført svensk

Men The Lövlie Ones merker TV-effekten. «Grabbarna», som de kaller seg på den gjennomført svenskspråklige hjemmesiden, har sluppet singelen «Hulli Gulli».

- Lyden av en fest på 80-tallet. Litt Gyllene Tider, sier Bårdsen. The Lövlie Ones er ingen hengehoder på hjemmesiden sin, heller. «Med en jättesnygg kombination av musik, glädje, och show, er The Lövlie Ones en krutpacket på scenen. Alle grabbarne er ursprungligt från Norge, men är utbildat vid dansbandsakademien i Karlstad. Alla med högsta betyg», påstås det. Bandet er i gang med turnébooking, men vet ennå ikke om det blir Stavanger-tur.

- Planen er å spille så mange konserter som mulig. Og så kommer det flere singler i høst, blant annet en julesingel med høy partyfaktor, «Jul igjen». En «We Are the World»-aktig julesingel, sier Bårdsen.