Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) sto grytevakt på Domkirkeplassen mandag ettermiddag.

Helt sjef bak gryta

I fjor samlet Frelsesarmeen inn 500.000 kroner i gryta på Domkirkeplassen. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) håper det kan bli enda mer, og vil ha med seg resten av byens politikere som grytevakter.

- Jeg var innom Frelsesarmeen på julaften i fjor, og så hvor mye de betydde for mange mennesker. Jeg sa jeg gjerne kunne ta en grytevakt, og her står jeg, sier Sagen Helgø til RA..

I fjor ble det samlet inn 500.000 kroner fra den sorte gryta på Domkirkeplassen, men ordføreren håper det blir mer i år.

- Jeg vil oppfordre andre politikere i byen til å ta en vakt her. Det tar bare en times tid. Alle kan bidra litt til frivillighet, sier hun.

Stavanger kommune har vedtatt en frivillighetsmelding, hvor målet er at 25 prosent av den samlede omsorgssektoren skal være organisert og drevet som ideell virksomhet innen 2020.

- Siden Frelsesarmeen er plassert her på Domkirkeplassen med gryta si, så blir de veldig synlige i bybildet - og med det blir det også synlig at det ikke er alle som har det like bra, sier ordføreren.