Foto: Hilde Unosen

Helsekøene og ventetiden går ned!

DEBATT: Med Høyre i regjering har helsekøene gått ned med 70.000, og ventetiden for behandling blir stadig kortere. Det er ingen tilfeldighet.

Av Aleksander Stokkebø, leder Rogaland Unge Høyre

Debatten om helsetjenesten handler ikke om statistikk, men om mennesker som fortjener raskere, bedre og tryggere helsehjelp til rett tid. Når helsekøene og ventetidene går ned, betyr det mye i vanlige menneskers liv. Det er mødre som ønsker å komme tilbake i jobb for å forsørge familien. Det er fedre som mer enn noe ønsker å være med datteren på fotballkamp. Det er rusavhengige som drømmer om en rusfri hverdag. Det er mennesker som må sette livet på vent, fordi de blir stående i helsekø.

Noe av det jeg er mest stolt av etter fire år med Erna som statsminister og Bent som helseminister, er at vi sammen med dyktige ansatte i helsetjenesten har fått ned køene med 70.000. Det er 70.000 mennesker som endelig kan vende tilbake til sitt normale liv. Det viktigste for dem er ikke om de blir behandlet ved et offentlig eller privat sykehus, når staten tar regningen uansett. Det viktigste er at de får rask, god og verdig behandling til rett tid.

Merkelig nok er Arbeiderpartiet mot å ta alle gode krefter i bruk. Vi husker godt konsekvensene sist de satt i regjering. Privat og ideelle aktører ble utestengt og helsekøene gikk opp.

Konsekvensen av deres kamp mot private, er at rike mennesker kan betale seg ut av køen og få hjelp med en gang, mens vanlige folk må vente i kø. Det er en urettferdig politikk.

For Høyre er det viktigste at pasientene får hjelp når de trenger det. Norge er på sitt beste når alenemoren vet at hun får den hjelpen hun trenger, når hun trenger den. Norge er på sitt beste når jenta som sliter psykisk møter en åpen dør og noen å prate med.

Norge er på sitt beste når pasienten er viktigst, ikke logoen over inngangsdøra. Derfor trenger vi Høyre i regjering, slik at helsekøene og ventetidene kan fortsette å gå ned!