Butikksjef på Rimi Kannik, Kurt Tjelta (t.v.) er klar for nytt sortiment i butikken sin. Sammen med assisterende butikksjef Artur Wyczolkonski jobber de bak stengte dører for å få på plass de nye varene.

Helomvending for 18 matbutikker

I disse dager får de ansatte ved 18 dagligvarebutikker i Stavanger og Sandnes kjenne på kroppen at Coop kjøpte 550 ICA-butikker.

– Det er nesten som å få en helt ny jobb, sier assisterende butikksjef på Rimi Kannik, Artur Wyczolkonski. I to dager jobber han og resten av de ansatte bak låste dører for å legge fra seg ICA-sortimentet og gå over til Coop sitt.

– Det er ganske mye som blir nytt, men jeg tror ikke det skal bli så vanskelig, sier han, utelukkende positiv til endringene som skjer rundt ham.

Også resten av de ansatte er enige.

– Det er spennende at det skjer noe nytt, sier Manuel Topalli, før han pakker opp en eske med flunkende nye varer.

Ekstrem oppussing
Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge Handel, sier at de fleste omgjøringene på Vestlandet skjer i løpet av august. Og det er ganske mye som skal gjøres.

– Det gjøres både små og store endringer. Omgjøringen kjøres fullt ut hos de fleste. Da byttes inventar og de får nytt sortiment, sier hun. Hun sier det som skjer i dagligvarebransjen i disse dager er stort.

– Det skjer endringer i veldig mange butikker på veldig kort tid. Det vil selvsagt folk legge merke til.

Må vente på navnendring
På Rimi Kannik får de nytt sortiment, men navnebytte skjer ikke med det første.

– Vi skulle bli Prix, men så fikk vi beskjed om at vi skulle bli Extra isteden. Det betyr ikke så mye for oss hva navnet blir, sier Kurt Tjelta, butikksjef på Rimi Kannik. Han tror endringen i sortiment vil være positivt for kundene.

– Vi får et større utvalg enn det vi har hatt tidligere. Dette er spennende, sier Tjelta. Når Rimi-skiltene forsvinner fra bygningen, er fortsatt uvisst.

– Mer konkurranse
Kjellberg tror at disse endringene vil føre til økt konkurranse, ikke mindre. Dette kan kommer kundene til gode.

– Vi har god tro på at konkurransetilsynet har gjort jobben sin. Kjøpet bidrar til at Coop Norge også er konkurransedyktige og det vil være med på å holde standarden.

Øyvind Eland har Rimi-butikken på Kannik som nærbutikk. Han tror ikke dette vil påvirke ham nevneverdig.

– Skal de ikke bare bytte navn da? Jeg tror dette kommer til å bli like strålende som det alltid har vært, sier han.