Helldorado på topp i Tyrkia

Helldorado blir stadig oversett i Norge. Men bandet herjer i Tyrkia. Og nå kan 52 millioner ukrainere snart oppleve Helldorado på en scene nær seg.

"Just Like Fire" fra kritikerroste "The Ballad Of Nora Lee" topper hitlisten til radiostasjonen Radyo Eksen i Tyrkia.

Helldorado har passert storheter som Arcade Fire, Kate Bush, Kaiser Chiefs, Alice Cooper, Kasabian og Queens Of The Stone Age. Bandet ante ingenting om Tyrkia-suksessen.

- Vi fikk vite at vi lå på sjetteplass på denne radiolisten. Et par uker senere lå vi som nummer én. Det er sprøtt, sier Helldorado-bassist Hans A. Wassvik.

Tyrkisk folkemusikk

Bandet har ikke drevet promotering i Tyrkia, og Wassvik forstår egentlig ikke helt hva suksessen skyldes.

- Vi fikk faktisk et brev fra en tyrker. Han fortalte at han gjenkjente et parti fra en låt fra tyrkisk folkemusikk.

- Henter dere mye inspirasjon fra tyrkisk folkemusikk?

- Nei, det vil være å overdrive. Men vi har en låt som har et veldig østeuropeisk preg. Den er ikke utgitt enda, men kommer kanskje som et bonusspor på en utgivelse en gang, sier Wassvik.

Godt i utlandet

Helldorado selger faktisk mange flere plater i utlandet enn de gjør i Norge.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye vi selger, men det har nok gått noen tusen i Tyskland og det samme i Østerrike og Sveits.

Helldorado gjorde en konsert på Rockpalast i Bonn i oktober 2005. Denne konserten ble tatt opp på tysk TV. Nå har ørkenrockerne fått god hjelp av denne TV-opptredenen på riksdekkende tysk fjernsyn.

- Det er allerede sendt to programmer med til sammen sju liveopptak. Senere skal hele konserten og flere intervjuer på luften sammen. Det hjelper godt å komme på riksdekkende TV i Europa, sier Wassvik.

Turné i Ukraina

Østerrike, Sveits og Tyskland blir også mål for påsketurneen til Helldorado. I tillegg jobber har bandet signert en avtale om å gi ut "The Ballad Of Nora Lee" i Ukraina. Der blir det trolig også en turné.

- Det er litt uklart ennå, men det hadde vært utrolig spennende. Det er nok lite penger å hente på en slik turné, men det hadde vært en opplevelse å reise rundt i Ukraina, sier Wassvik.