Thomas Helgø og Ruben Pettersen er tatt ut på det norske laget til EM-junior i Østerrike 5-9. juli. Tirsdag skal de forsvare Stavanger Golfklubbs NM-gull for junior i lag-NM på hjemmebane. FOTO: Torbjørn Svendsen

Helgø og Pettersen til EM

Stavanger golfklubbs to lovende juniorer Thomas Helgø og Ruben Pettersen er tatt ut på det norske laget til EM i golf. Også Solas Franziska Sliper har fått tillit på juniorjentenes EM-lag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norges Golfforbund har tatt ut følgende utøvere til Europamesterskapet for gutter (U19) som arrangeres i Østerrike 5.-9.juli 2016:

Kristoffer Reitan, Oslo GK, Markus Braadlie, Bergen GK, Sander Stavnar, Vestfold GK, Ruben Pettersen, Stavanger GK, Thomas Helgø, Stavanger GK og Eirik Einmo Thomasen, Moss & Rygge GK.

Uttaket baserer seg på rankingen (Order of Merit) på Titleist Tour som er øverste eliteturneringsserie for juniorer i Norge.

LES OGSÅ: Tage tenker lite på OL

Thomas Helgø var rookie på det norske EM-laget i fjor, mens Ruben Pettersen har tatt steget opp i det aller siste etter en trøblete innledning på sesongen.

– Jeg har slitt litt med ryggen, men spilte kjempebra da jeg kom i gang igjen. Min store styrke i golf er nærspillet og puttingen. Det er jo der det hele avgjøres, sier den ferske EM-spilleren offensivt.

For Thomas Helgø er det ikke like lett å finne noe han liker bedre enn noe annet i golfspillet.

– Jeg føler at jeg er en allsidig spiller. Ikke veldig god eller mindre god på enkeltdeler. til RA.

Ingen av de to har spilt på EM-banen i Østerrike tidligere, men det tror de kommer til å gå greit.

– Ja, vi får to hele dager til å spille oss inn. Vi setter bare pris på å komme til nye baner. Det bør gå bra, sier Pettersen.

Norge klarte bronsen i fjorårets EM, og Helgø mener at årets lag kan kjempe i toppen igjen.

– Det er bare Viktor Hovland som er borte fra det laget. Vi andre har til på nakken. Jeg tror vi kan gjøre det godt, sier Thomas Helgø.

Svært kapable spillere

– Kristoffer Reitan er vår høyst rangerte utøver med mange internasjonale seire. Han var EMs beste spiller i 2015 og blir en viktig brikke i årets lag, sier Team Norway Coach Niklas Diethelm.

– Ruben Pettersen har allerede en seier her hjemme med en score på minus 13, hvorav en runde på minus 9. Han er i form og har mye golf i seg. Stavangers Tomas Helgø var rookie under fjorårets EM, men leverte likevel veldig bra. Han vant tidligere i vår en matchturnering, og er en meget stabil spiller, sier Diethelm om de to lokale EM-deltakerne.

Jentene spiller på Bogstad

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til Europamesterskapet for jenter (U19) som arrangeres på Oslo Golfklubb (Bogstad) 5.-9.juli 2016:

Karoline Lund, Losby GK, Celine Borge, Vestfold GK, Madelene Stavnar, Vestfold GK, Susana Vik, Oslo GK, Emilie Øverås, Ålesund GK og
Franziska Sliper, Sola GK

Uttaket baserer seg på rankingen (Order of Merit) på Titleist Tour som er øverste eliteturneringsserie for juniorer i Norge.

– Franziska Sliper har hatt en god utvikling de seneste årene, og har vist at hun tilhører junioreliten i Norge, sier Head Coach Geoff Dixon i NGF.