Anja Moen Hareim, kunde ved Helgø Meny Stokka, synes ikke noe om at flere må jobbe på søndager. Hun mener de fleste bør klare å planlegge såpass bra at de får kjøpt inn de nødvendige matvarene til søndagen på fredag eller lørdag. Hareim tror allikevel filialen kommer til å få en del kunder. Foto: Roy Storvik

Helgø Meny med søndagsåpen filial på Stokka

Markedssjef Oddvar Helgø Hanasand ved Helgø Meny Stokka mener søndagsåpent er nødvendig, ettersom de fleste kjedene nå tilbyr dette. Kunde Anja Moen Hareim synes folk bør klare å handle inn det de trenger før søndagen.

Tekst: Eigil Kloster Osmundsen

– Grensene tøyes hele tiden knyttet til arbeidstid. Det neste blir sikkert forslag om helgeåpne barnehager dersom flere må jobbe på søndager, sier Anja Moen Hareim, kunde ved Helgø Meny, til RA.

LES OGSÅ: Søndagshandel i skuffen

Hun klarer å planlegge innkjøpene sine, og benytter seg sjelden av søndagsåpne butikker.

– Det er sikkert mange som kommer til å benytte seg av tilbudet. Særlig blant dem som bor her i nærheten, sier Hareim, som selv bor på Stokka.

Ole Robert Reitan, som er leder av matvarekjeden Rema 1000, politianmeldte nylig en rekke søndagsåpne filialer som bryter den lovpålagte begrensningen på 100 kvadratmeter.

– Jeg forstår det slik at denne butikken er på 99 kvadratmeter. Eierne vet vel å måle opp slik at det akkurat skal være innenfor lovteksten, avslutter Hareim.

I oppstartsfasen

– Vi har nettopp åpnet den søndagsåpne butikken vår her på Stokka. Det viser seg at alle kjedene nå har dette tilbudet. Vi har sett at dette gir god inntekt, sier Oddvar Helgø Hanasand, markedssjef for Helgø Meny Stokka.

Han påpeker at det kun vil være to til tre ansatte på jobb på søndager, og ser derfor ikke det store problemet.

LES OGSÅ: «Søndag skal være fridag»

– Prisene i den nye filialen er de samme som i den vanlige butikken. Vareutvalget er selvfølgelig begrenset, sier Hanasand videre.

De følger også loven når det kommer til å hente varer fra hovedbutikken.

– Det er ikke mulig for kundene å spørre om de ansatte kan hente varer som er inne i hovedfilialen vår, sier han.

Filialen skiller seg ut fra mange andre søndagsåpne butikker på et område; den er i et eget bygg.

– Mange butikker har et avgrenset område innenfor en større butikk, men slik er det ikke hos oss, avslutter han.

Følg RA på Facebook og Twitter!