Hegerberg nominert til den norske Gullballen

Ada Hegerberg kan også vinne den norske utgaven av Gullballen. For første gang skal utmerkelsen deles ut til både en mannlig og kvinnelig spiller.

Mandag ble Hegerberg historisk da hun vant tidenes første Ballon d'Or-pris på kvinnesiden. Tidligere var den kun forunt menn.

Nå følger Norges Fotballforbund (NFF) etter og skal dele ut to gullballer under Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar. Før ble det kun vært delt ut én pris som har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere.

– I FIFA, UEFA, Ballon dŽOr og i andre store kvinnefotballnasjoner deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb.

Les også: Fortsatt isfront mellom Hegerberg og Norges Fotballforbund

To keepere

Hegerberg kjemper om å vinne Gullballen sammen med LSK Kvinners storscorer Guro Reiten og Norges landslagskaptein Maren Mjelde. Tidligere i uken var det mange som stusset da Hegerberg ikke fikk plass på «årets lag» stemt fram av spillerforeningen NISOs medlemmer. Det ble kjent like før Lyon-stjernen vant den internasjonale Gullballen.

På herresiden er to av de tre nominerte keepere. André Hansen har vært en klippe bakerst for Rosenborg i en sesong trønderne ikke har imponert spillemessig, men likevel vunnet gull i både serie og cup. Målvakten ble nylig stemt fram som årets spiller i Eliteserien.

Rune Almenning Jarstein har igjen lagt bak seg et solid år i Hertha Berlin. Landslagskeeperen har markert seg høyt på flere spillerbørser i Tyskland.

Reidar Sollie kommenterer: Norges Zlatan

Kan vinne igjen

Joshua King er den siste nominerte, og Bournemouth-spissen kan for annet år på rad vinne den norske Gullballen. Han har levert flere gode Premier League-prestasjoner i 2018. Han var også viktig for Norge på vei mot gruppeseier i nasjonsligaen.

I tillegg til Semb består juryen av NFFs elitedirektør Lise Klaveness, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Discoverys fotballkommentator Kenneth Fredheim, fotballkommentator Øyvind Alsaker (TV 2) og NFFs Vidar Sanderud (sekretær).

(NTB)