Michael Haukås og Viking fikk en stri tørn mot Arsenal i dagens treningskamp, men Haukås er ihvertfall blant de ytterst få nordmennene som kan si at han har scoret for favorittklubben sin. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Haukås scoret for favorittklubben: – Kjekt å gi de litt selvtillit

Michael Haukås er sannsynligvis en av svært få nordmenn som har scoret for Arsenal, og målet for favorittklubben kommer han ikke til å glemme med det første.

Følg RA Sporten på Facebook!

Pål Lydersen er eneste nordmann som har spilt for Arsenal, men backen scoret aldri noen mål for klubben. Det gjorde nemlig Michael Haukås, da han satte ballen i eget nett midtveis ut i den andre omgangen.

– Det var kjekt å kunne gi de litt selvtillitt, og jeg håper de tar den med seg inn i sesongen. De presset oss ganske kraftig på det tidspunktet, og hvis jeg ikke hadde satt den i eget nett ville Arsenal scoret uansett. Derfor tok jeg ansvar og satte ballen i eget nett, slik at jeg blir stående som målscorer for Arsenal, sier Haukås.

Tar ikke 8-0 tapet spesielt tungt

Han synes det var en stor opplevelse å spille mot favorittklubben, men skulle gjerne sett at de gjorde det litt bedre enn det til slutt ble.

– Vi var litt forberedt på det før kamp, og spesielt da vi gjør ni bytter i pausen blir klasseforskjellen enorm. Vanligvis prøver du deg på nye konstellasjoner på trening før du prøver det ut i kamp, men her var det bare nye spillere i nye posisjoner i en kamp mot Arsenal. Da blir det veldig tydelig at vi er en gjeng med unggutter og de er verdensklassespillere, sier Haukås.

Selv om han var delaktig i å slippe inn sju av de åtte målene Viking slapp inn mot Arsenal, tar ikke Haukås det spesielt tungt.

– Selvfølgelig ønsker du aldri å tape kamper, og ihvertfall ikke slippe inn åtte mål, men det er ikke det viktigste på en dag som i dag. Det var veldig deilig å se en full stadion igjen, og jeg tror at de som kom også fikk seg en god opplevelse. De fleste kom nok for å se Arsenal, og de ble nok ikke skuffet, så alt i alt var det forhåpentligvis en god opplevelse, sier Haukås.

Imponert over Arsenal-spillernes bevegelser

Han vet ikke helt om dagens prestasjon har gjort han styrket i håpet om at Arsenal skal vinne gull denne sesongen, men den omskolerte midtstopperen for anledningen var ihvertfall meget imponert over motstanden.

– Det var veldig kult å komme så tett på spillere du bare ser på tv, og se de små detaljene du ikke ser på tv. Se bevegelsene de gjør på motsatt banehalvdel, hvordan de posisjonerer seg og hvor ekstremt hurtig de straffer deg hvis du gjør en feil. Det å spille mot en spiller som Theo Walcott, se alle de smarte løpene og de bevegelsene han gjør, det er stort. Han er nesten umulig å spille mot, sier Haukås.

Om under 48 timer er det klart for ny kamp for Viking, denne gang mot ikke så god motstand som de møtte i dag. Likevel blir det tøft nok å møte Tippeligaens formlag, Sogndal, på bortebane.

– Det blir helt klart en tøff oppgave, selv om motstanden ikke er like god som i dag. Likevel tror jeg ikke denne kampen vil gjøre den helt store betydningen, da vi er vant med å spille kampøkter på 45 minutter fredag før kamp. Selvfølgelig er det ikke bra å gjøre dette hver helg, men en gang i blant går helt fint, sier Haukås.