Kristoffer Haugen har forlenget sin avtale med Viking ut 2018. Her er han med klubbens nye direktør Eirik W. Henningsen rett etter fredagens signering.

Haugen har forlenget til 2018

Vikings Kristoffer Haugen har forlenget sin kontrakt med de mørkeblå ut 2018. Han forteller at det i realiteten var enighet da Arne Larsen Økland fortsatt var i klubben.

– Vi var egentlig enige allerede da Økland ledet klubben. Det var snakk om detaljer, sier Haugen til RA.

Det har lenge vært usikkerhet rundt venstrebackens framtid. I fjor sa Viking nei til et bud fra Molde på spilleren. Nå hevder han at det ikke var mye tvil om framtiden.

– I Norge var kun Viking aktuelle for meg. Det er Jim Solbakken som styrer disse tingene, men jeg har i alle fall ikke hørt noe mer derfra.

– Hvorfor blir du i Viking?

– Hovedgrunnen er at jeg har tro på dette prosjektet. Vi har fått et team med to trenere som utfyller hverandre og fotballen som spilles passer meg bra. Jeg tror vi skal kunne hevde oss, slår han fast.

– Godt å få det overstått
Haugen erkjenner at maset om kontrakten har vært litt irriterende.

– Det er godt å få dette avklart. Nå har vi noe bra på gang i Viking og mitt mål har alltid vært å spille her.

– Skjønner du at mange har reagert på at en ung spiller, som ikke har vært helt etablert, har drøyd med å signere for en klubb som Viking?

– Jeg har fått med meg at folk har ment litt forskjellige ting om dette. Jeg skjønner det, men nå har jeg sett den utviklingen jeg ønsket.

Proffdrøm
For framtiden har han likevel større ambisjoner. Haugen håper han blir så god at Viking selger ham før kontrakten går ut i 2018.

– Tanken min er å ta ytterligere steg slik at jeg blir proff i utlandet i løpet av denne perioden. Jeg tror jeg kan ta de nødvendige stegene her i Viking.

– Du er god offensivt – er nøkkelen å bli bedre bakover eller enda bedre framover?

– Jeg føler at jeg har tatt steg defensivt denne sesongen. Samtidig har det kanskje gått litt ut over det offensive. Nå håper jeg å slippe meg mer løs framover igjen. Utenlandske klubber ser etter moderne backer som bidrar med mål, målgivende og i oppbyggingen av spillet.

– Landslaget?

– Det er to-tre veldig gode venstrebacker i Tippeligaen, men det er klart at det er et mål.