Viking

Hattrick-Høiland satte punktum på målfesten

Viking valset over Strømmen. Tommy Høiland scoret hattrick, mens Kristian Thorstvedt norterte seg for to scoringer.

Andre omgang:

Strømmen var fryktelig nære en redusering bare to minutter ut i andre omgang. Sindre Maritz-Hansen sendte avgårde et skudd som snek seg på innsiden av stolpen, men heldigvis for Wichne trilte aldri ballen over målstreken.

Strømmen så ut som et helt annet lag innledningsvis i andre omgang. Atter en gang kom de til en målsjanse da et innlegg snek seg gjennom Vikings forsvar. Heldigvis for Viking var ingen Strømmen-spillere nære nok til å prikke ballen i nettet. Det endte med utspill for Wichne.

Hjemmelaget skapte mer de første ti minuttene av andre omgang enn det de gjorde i hele den første. Strømmen sto høyt, mens Viking lå mye dypere.

Strømmen vant en ny corner etter 54 minutter. Innsvingeren ble klarert.

MÅL! Kristian Thorstvedt gjorde sitt andre etter Vikings første sjanse i andre omgang. Torsteinbø gjorde sin andre assist. Førstnevnte stanget inn 0-4 etter et nydelig innlegg fra Torsteinbø.

Etter 58 minutter var Sale nede for telling. Han holdt seg til låret. Det så ut til å være en strekk 22-åringen pådro seg. Han ble byttet ut med Stian Michalsen.

De store sjansene uteble i perioden etter 0-4-scoringen. Strømmen lå høyt, mens Viking satset på kontringer. Strømmen fikk til en avslutning i det 68. minutt som endte i corner til hjemmelaget. Ballen ble spilt helt tilbake til egen keeper.

I det 69. minutt gikk tomålsscorer Kristian Thorstvedt av banen. Inn kom Tord Johnsen Salte.

Strømmen fortsatte å presse, og vant flere hjørnespark. Innleggene ble imidlertid langt ifra presise.

Hjemmelaget malte på videre og vant nok en corner. Viking klarte ikke å klarere, og det var nærmest utrolig at ikke Strømmen fikk satt inn reduseringen. Hjemmelaget fikk avsluttet, men fra fem meter gikk ballen utenfor mål.

André Danielsen la inn til Ernemann som fra 16 meter fyrte av. Skuddet gikk over keeper, men traff tverrligger og ut.

Sildnes avanserte inn i Viking-boksen og skaffet til slutt hjemmelaget et nytt hjørnespark. Tord Salte klarerte, men Strømmen plukket opp den løse kulen.

MÅL! Mauritz-Hansen scoret sitt syvende mål for sesongen med en klassescoring fra utenfor 16-meteren. Wichne var sjanseløs på skuddet som suste forbi til høyre for Viking-keeperen.

MÅL! Like etter fikk Viking straffe etter en felling i feltet. Tommy Høiland var mannen som fikk sjansen fra krittmerket. Han gjorde ingen feil, og prikket inn 1-5 til Viking på Strømmen stadion. Jonas Pereira kom inn for Ernemann like før scoringen.

Etter 84 minutter ble Wichne felt av en egen spiller og ble liggende nede. Han reiste seg til slutt, men så ut til å få seg en skikkelig trøkk.

Strømmen kom til avslutning fra 20 meter, men ballen fløy langt over buret til Wichne. Hjemmelaget så regisnert ut.

MÅL! På overtid fikk Viking nok et straffespark da Tommy Høiland ble felt. Høiland tok straffen selv og sørget for hele 1-6 til gjestene.

Dommeren blåste av kampen. Viking vant fortjent. Gjestene kjørte over Strømmen med tre scoringer i første omgang, slapp gasspedalen noe i den andre, men scoret like godt tre mål da også.

Første omgang:

Viking tok tidlig grep om kampen mot et dyptliggende Strømmen, men det gikk mye sideveis innledningsvis. Et forsøk på pasning i bakrom retning Tommy Høiland endte i offside.

Steffen Ernemann fyrte av en skikkelig kanonkule fra godt og vel 30 meter. Strømmen-keeper Stian Bolstad vippet ballen over tverrliggeren. Corneren ble det ingen farligheter av.

Viking vant en corner, og etter at Strømmen ikke fikk klarert fikk til slutt Torsteinbø en tå på ballen. Skuddet gikk imidlertid utenfor mål.

Nok en gang slet Strømmen med å klarere etter et Viking-innlegg inn i sekstenmeteren. Høiland var ikke langt unna å få utløst et skudd før Strømmen til slutt fikk ballen unna.

Viking sørget for en realtivt fartsfylt innledningsvis i oppgjøret. Etter de første ti minuttene handlet det meste om de mørkeblå.

Etter fjorten minutter vant Strømmen et frispark høy i banen. Strømmen la ballen inn i boksen, men opp steg Amund Wichne som satte hurtig i gang for Viking.

Ernemann slo en herlig pasning inn i bakrommet mot Rasmus Martinsen. Sistnevntes forsøk på innlegg ble blokkert.

Det gikk sakte i angrepsspillet til Viking de første 20 minuttene. De kjempet likevel fram et hjørnespark. Kristian Thorstvedts innsvinger ble klarert.

MÅL! Så scoret Kristian Thorstvedt. Han gjorde sitt tredje mål for sesongen. Ernemann slo ballen inn i boksen. Etter mye klabb og babb tuppet unggutten ballen forbi keeper og i mål.

Strømmen løftet seg umiddelbart etter scoringen, og sto med det høyere i banen.

Hjemmelaget slet med å skape målsjanser mot et Viking som hadde god kontroll på oppgjøret den første halvtimen.

Rasmus Martinsen pådro seg et gult kort. Det var vanskelig å si hva forsvarsspilleren gjorde eller sa for å se det gule. Ballen var ute av spill da kortet ble tildelt. Strømmen fikk sin første corner i kampen. Corneren ble det imidlertid ingenting av.

André Danielsen jobbet fram et hjørnespark til Viking like etter. Innlegget mot første stolpe ble forlenget, men ballen endte opp bak Høiland, som kun forlenget den videre og ut til utspark for keeper.

MÅL! Så scoret Høiland i sin tredje strake kamp for Viking. Det var Ernemann som sendte en stikker mot Høiland. Sistnevnte takket og bukket, og la på til 0-2 for gjestene.

Strømmen ville ha straffespark etter at Martinsen var borti benet til Emil Sildnes. Sildnes falt noe enkelt, og dommer vinket spillet videre.

Hjemmelaget fikk en ny sjanse, men innlegget fra Sverre Bjørkkjær gikk høyt over og langt bak mål.

MÅL! Usman Sale satte inn den tredje scoringen i kampen. 22-åringen ble spilt gjennom og satte ballen mellom bena på keeper Bolstad. Viking ble mye mer direkte i angrepsspillet utover i kampen, noe som lønnet seg til de grader. Det skal også sies at Strømmen måtte stå høyere, og det åpnet seg dermed opp for Viking-trioen på topp.

Dommeren blåste av for pause etter ett minutt tilleggstid. Viking hadde stålkontroll på oppgjøret mot Strømmen i første omgang, og gikk til pause med hele 0-3. Strømmen maktet ikke å skape noe som helst, og Viking tok et fortjent grep om poengene.

Før kampen:

Viking tok sin andre strake seier i kampen mot Hamarkameratene forrige serierunde. Med mål om opprykk skal også seier i søndagens kamp mot Strømmen være en overkommelig oppgave for de mørkeblå.

Østlandslaget ligger foreløpig like over nedrykksstreken, nærmere bestemt på en 14. plass. Viking ligger på 4. plass, men med seier mot Strømmen kan de i beste fall innta 2. plassen før sommerpausen.

Viking er kanskje favoritter før søndagens kamp, men laget er utsatt for både skader og karantener. Julian Ryerson og Leo Østigård pådro seg begge sine fjerde gule kort forrige seriekamp, og står derfor over mot Strømmen. Zlatko Tripic er også ute med en lårskade, og Viking har avsluttet sin låneavtale med Jordan Hallam som har reist hjem til Sheffield. Iven Austbø er ute med ankelskade og Claes Kronberg har skadet akillisen.

Skadeforfulgte Zymer Bytyqi mister også kampen grunnet overtråkk. Han har mistet en tredel av sesongen så langt.

– Jeg har gått glipp av mange kamper, og det er selvsagt svært frustrerende for meg, sa nylig Bytyqi til RA.

Viking stiller slik (4-3-3): Amund Wichne - Rasmus Martinsen, Markus Nakkim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, Fredrik Torsteinbø - Usman Sale, Tommy Høiland, André Danielsen.

Benk: Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott, Tord Johnsen Salte, Aniekpeno Christopher Udo, Claes Kronberg, Jonas Pereira, Stian Michalsen.