Hareide: – Jeg har tilgitt Listhaug, spørsmålet er om KrF kan ha tillit til henne som justisminister

– Jeg tror vi alle kjenner på alvoret i denne saken, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til mandagens landsstyremøte på Stortinget.

KrFs landsstyre samlet seg på Stortinget mandag klokken 12 for å gi sitt råd til stortingsgruppa om hvordan KrF skal stemme når forslaget om mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) behandles som første sak i Stortinget tirsdag. På vei inn til møtet var Hareide klar på at det er en situasjon ingen ønsket å komme i.

– Ingen ønsker å være der vi er i dag, sa Hareide.

Selv om flere KrF-ere på vei inn til møtet svarte «ja» på spørsmålet om de hadde et klart råd, sa Hareide at ingenting er bestemt.

– Konklusjonen er ikke gitt på dagens møte, sa KrF-lederen.

Les også: Nå skal KrF bestemme Listhaugs skjebne

– Tungt for familien

Hareide var også tydelig på at selv om det har vært krevende dager, er det Sylvi Listhaug og hennes familie som har hatt det tyngst de siste dagene.

– Jeg ser fram til å diskutere denne situasjonen, også fordi det kan være flere mulige utganger. Jeg har bedt om et råd fra partiets landsstyre, og jeg vil ikke konkludere på vei inn til dette møtet, sa Hareide.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Vi er opptatt av tonen

Ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide har justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stilt andres motiver i tvil med sitt Facebook-innlegg.

– En justisminister skriver at stortingsflertallet setter terrorister rett fremfor nasjonens sikkerhet. Det er et sterkt eksempel på å stille andres motiver i tvil. Derfor er dette er en så viktig sak, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i sin innledning før partiets landsstyremøte.

– Vi er opptatt av tonen i de politiske debattene. Derfor er vi opptatt av hvordan vi snakker om og med hverandre. Derfor er vi opptatt av hvilke ord som blir brukt. Derfor er grunnen til at vi er samlet her så alvorlig, sa Hareide.

Han gjentok at han synes innholdet i Listhaugs Facebook-innlegg var usaklig, spekulativt og feilaktig.

Listhaug har allerede fått et daddelvedtak mot seg. Les mer om hva det er i denne artikkelen!

– Særdeles krevende

Han vil ikke si at han føler seg i en skvis, men sier det helt klart har vært ulike dilemmaer for KrF i denne saken.

– Budskapet som har kommet fra Listhaug, har vært særdeles krevende.

Ap, Senterpartiet, SV og MDG vil stemme for mistillitsforslaget fra Rødt, som dermed bare trenger KrFs støtte for å få flertall.

(NTB)