Fylkesleder Per-Endre Bjørnevik i Rogaland KrF. Foto: Carina Johansen

Har troen på budsjettenighet

Fylkesleder Per-Endre Bjørnevik i Rogaland KrF har tro på at samarbeidspartiene skal komme fram til en løsning for statsbudsjettet.

Følg RA på Facebook og Twitter!

KrF valgte i dag å bryte forhandlingene om neste års statsbudsjett, som samarbeidspartneren Venstre også gjorde tirsdag. Begge partiene har dog sagt seg villig til å sette seg ved forhandlingsbordet igjen dersom regjeringen legger fram noe reelt nytt.

– Jeg ser at avisene omtaler det som et brudd, men det stemmer ikke. Vi i KrF har jo åpen dør, og vi vil være med på å diskutere videre, sier fylkesleder Per-Endre Bjørnevik i Rogaland KrF til RA.

LES OGSÅ: Solberg: – Svært krevende

KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande hadde et møte med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) i statsministerboligen onsdag ettermiddag for å diskutere veien videre. Erna Solberg fortalte under en pressekonferanse at regjeringen nå blant annet vil legge flere tiltak som gir tydelige klimagassreduksjoner på forhandlingsbordet, for å forsøke å vinne KrF og Venstres støtte, skriver NTB.

– Regjeringen må komme opp med et vesentlig bedre forslag enn det de har kommet med. Det har jeg tro på at de vil, så jeg har tro på at vi vil komme fram til en løsning, sier Bjørnevik.

Dersom de fire partiene ikke kommer til enighet innen mandag, har Solberg valget mellom å stille kabinettsspørsmål på budsjettet, og med det risikere å måtte gå av, eller be om å få fortsette å styre på en tidsbegrenset fullmakt fra Stortinget, i håp om å klare å få til et flertall etter jul, skriver NTB.

LES OGSÅ: – Regjeringen spiller høyt