Markedssjef Børge Moi Nilsen i Oilers er relativt godt fornøyd med salget til en finaleserie som ikke inkluderer en av de store tunge navnene i norsk hockey. Han har han tro på at første finale kan selges ut selv om det fortsatt er billetter igjen. Noen av disse er også gode seter. FOTO: ESPEN IVERSEN

Har solgt 3350 finalebilletter

Oilers hadde onsdag morgen solgt henholdsvis 3350 og 3000 billetter til de to NM-finalene mot Frisk som foreløpig er lagt ut for salg. Markedssjef Børge Moi Nilsen mener det vitner om ganske god interesse for en litt uventet finale.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Heldigvis selges det bra med billetter. Samtidig er det noen igjen – også ganske gode seter, sier han til RA.

Klubben var selvsagt litt spente på hvordan salget ville bli til en NM-finale mot Frisk. Dette er en mindre klubb enn lag som Vålerenga og Storhamar. Historikken for møter i svært viktige kamper finnes heller ikke.

– Dette er selvsagt ikke som å selge billetter til Vålerenga klokken 18.00 en lørdag, men nå begynner det å minke. Både til lørdag og onsdag.

Han ser absolutt mulighetene for en utsolgt første finale på lørdag med 3350 solgte billetter nå.

– Det er vondt å spå om det blir helt utsolgt, men muligheten er der. Det viktige er at det kommer mye folk, sier Moi Nilsen.

LES OGSÅ: "Hockey som vinner titler"

Tøff sportslig motstand

Han anbefaler folk å kjøpe billetter på forhånd siden dette er en NM-finale. Selv om det vil selges billetter i døren – om noen er igjen – så vil det lett kunne skape køer.

Selv om markedssjefen innser at Frisk Asker ikke har det største klubbnavnet i Get Ligaen med tanke på historikk, peker han på det sportslige når han skal selge inn finaleserien.

– Alle som følger Oilers vet at Frisk er en sinnssykt tøff motstander om du ser på statistikken. Jeg håper det trigger. Billettsalget så langt viser at det nok gjør det.

Han forteller også at dette er en av klubbene Oilers har best forhold til i Get-ligaen.

– Frisk er en kul klubb og en av de vi jobber tettest med. Vi hadde blant annet vår sponsortur der med 300 mann tidligere i år. De har en fin administrasjon og planlegger også ny hall. Utenfor isen er vi gode venner, men vi skal ta dem på den nå, lover han.

LES OGSÅ: NHL-stjerner til Stavanger

På budsjett

At Oilers kom seg til sin åttende strake NM-finale, betyr også at økonomien går i hop.

Klubben har tidligere inkludert inntekter til og med kvartfinale, men nå har de også inkludert semifinale og finale i sine budsjettprognoser.

– I våre budsjetter og prognoser inkluderes også finale. Når vi lager disse tallene, vet vi til enhver tid hvor mye en semifinale og en finale vil utgjøre, sier daglig leder Kjetil Bøe til RA.

Han forteller at klubben nå har nok erfaring til å kunne identifisere risikoen i sine budsjetter og prognoser.

– Vil dere med finale klare budsjettet – eller er laget for effektive med alle sine 4-0-seirer i seriene?

– Prognosen så langt bør vi klare, sier Bøe.

LES OGSÅ: Vil ikke utnytte Lørenskog-krise