Sulemain Abdullahi og Samuel Abegbenro er begge klare for Viking.

Har signert fireårige kontrakter:Nigerianerne klare for Viking

Samuel Abegbenro (19) og Suliman Abdullahi (18) blir Viking-spillere. Duoen er nå kjøpt fri fra sine nigerianske klubber.

Spissen og kantspillereren viste stor kvalitet på prøvespill og Viking kom tidlig fram til at de ønsket begge. Torsdag kom bekreftelsen på at de nå er klare.

- Samuel Abegbenro og Suliman Abdullahi er klare for Viking. Begge har signert fire-årskontrakter med klubben, heter det i en e-post fra kommunikasjonssjef Ole J. Askeland i Viking.

Fornøyd Økland

Abdullahi er for tiden på landslagsoppdrag, men Abegbenro vil svare på spørsmål etter dagens trening.

- Vi er veldig fornøyde med dette. De er gode! Du vil aldri få garantier, men de har gjort et meget bra inntrykk. Sulemain Abdullahi var kanskje den som imponerte mest den uken han var her, men Samuel Abegbenro har virkelig vist seg i etterkant, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til RA.

Han mener dette er spillere som kan kjempe om en plass på laget direkte. Samtidig skal de også venne seg til en ny kultur og et nytt land.

- De er unge spillere. Derfor skrev vi så lange kontrakter.

Viking betalte for begge og klubbene deres vil få prosenter av videresalg.


Blir ikke med til La Manga

Abdullahi er nå på treningsleir med det nigerianske U20-landslaget for å forberede seg til det afrikanske mesterskapet i Senegal. Det starter 8. mars og finalen spilles ikke før den 22. mars. Det betyr at det fortsatt vil ta en del tid før han slutter seg til troppen.

Uansett er det liten tvil om at Viking er fornøyde med å få hans signatur. Et godt mesterskap i Senegal vil øke attraktiviteten og prisen på ham stort.

Abegbenro blir, på sin side, med laget til La Manga neste uke.

Solbakken står bak
Duoen ble tatt med til Norge i samarbeid med proffagentene Jim Solbakken og Atta Aneke.

Da spillerne først ankom var speider Gary Goodchild overfor RA tydelig på at det var verdt å høre på når disse foreslo et slik prosjekt.

Agenten har flere ganger tidligere stått bak handler hvor spillere er hentet fra Afrika til Norge – for så å bli solgt ut igjen med gigantiske overskudd.

Trener Kjell Jonevret forsto allerede tidlig i den første uken av prøvespillet at dette var noe utenom det vanlige.

– Jeg har aldri store forventninger til slike prøvespillere. I ni av ti tilfeller er det slik at du lurer på om det kan skaffes flybilletter for en raskere retur enn det som er avtalt. Slik var det absolutt ikke med disse to, sa Jonevret til RA

Debuterer mot Vidar

Samuel Abegbenro var etter dagens trening lykkelig over at overgangen var en realitet.
– Klart at dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Alle nigerianske spillere vil til Europa.

Han håper å debutere allerede lørdag mot Vidar.
– Jeg er klar dersom jeg får spille, slår han fast.

Kjell Jonevret bekrefter også overfor Viking at han er aktuell.