Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, ønsker å komme i gang. – Vi er utålmodige, men vil samtidig sikre at alt går riktig for seg, sier han. Foto: Frode Olsen

Har fortsatt en drøm om spadestikk før jul

Hvis Fylkesmannen tillater Sandnes kommune å stille garanti for stadion, er det bare for Sandnes Ulf å søke kommunen om å starte gravearbeidet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er nå siste hinder på veien før det etterlengtede spadestikke kan tas.

– Alt er vedtatt, nå gjenstår det bare å finne ut hvordan finansieringen skal innordnes. Om det blir en garanti eller kommunalt lån, opplyser daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal til RA.

LES OGSÅ: Endelig bestemt – Sandnes Ulf får ny stadion

Fylkesmannen bestemmer

Med stort flertall ble det vedtatt at Sandnes kommune skal garantere med selvskyldnergaranti for 80 prosent av det til enhver tid utestående lånet som stadionselskapet til Sandnes Ulf tar opp til bygging av den nye stadion. Garantien skal gis på markedsvilkår ved avtaleinngåelsen som framforhandles av rådmannen og gjelder ved garantistillelsen for kroner 23,92 millioner.

– Fylkesmannen skal ta stilling til lovligheten ved dette vedtaket, og hvis de godtar denne garantien er det bare å søke om å starte med gravearbeidet. Hvis ikke må vi i dialog med kommunen om å få til et lån, forteller Espedal.

Søknadsprosessen hos Fylkesmannen er på 30 dager, og Espedal sier at han ikke vet når de kan forvente et svar.

– De behandler søknaden nå, så svaret kan komme når som helst. Vi har fortsatt en drøm om å komme i gang med byggingen i november eller desember, men når du har jobbet med noe i over åtte år klarer du å vente noen uker til, sier Espedal.

LES OGSÅ: Sæternes vil avlive kvalik-spøkelset

Enige om stadionsum

Rent formelt må Sandnes Ulf søke om tillatelse til å sette i gang med gravearbeidet. Da må den saken tas opp og gis godkjenning av kommunen, men det ventes at den søknaden kommer til å bli godkjent uten store problemer.

Ut over det er det stadionrettighetene som gjenstår, og etableringen av et stadionselskap som trer i kraft når alt annet er i orden.

– Vi er enige om en sum, men har ikke signert en kontrakt foreløpig. Både for oss og for sponsoren er det viktig at vi bygger navnet rundt stadion, og at det er et selskap og et navn som byen, Sandnes Ulf og alle kan identifisere seg med, sier Espedal.

LES OGSÅ: – Kapable til å slå hvem som helst