Slik så det ut da Oilers ble hyllet i Vågen lørdag formiddag. Sportsdirektør Pål Higson (til venstre) kunne også fortelle at fem nøkkelspiller har skrevet under nye kontrakter nå. Foto: Espen Iversen

Har forlenget med fem nøkkelspillere

Sportsdirektør Pål Higson kunne under gullfesten i Vågen lørdag avsløre overfor RA at han i all hemmelighet har signert nye kontrakter med omtrent hele den norske stammen i laget.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi har skrevet under nye avtaler med Kristian Forsberg (tre år), Christian Dahl-Andersen (to år), Peter Lorentzen (to år), Henrik Holm (to år) og Dennis Sveum (tre år), sa en sliten og glad Pål Higson til RA.

Ettersom laget har spilt finaleserie har informasjonen ikke vært offentlig, men det har blitt jobbet på spreng på bakrommet.

– Vi har ikke bare drevet med tvinning av tommeltotter, slår han fast.

Ekstra viktig denne sesongen

Å få på plass så mange sentrale, på et så tidlig tidspunkt, var ekstra viktig denne sesongen.

LES OGSÅ: Slik festet Oilers-heltene i natt

– Nå har vi veldig god kontroll på spillerstallen. Ettersom vi skal endre hovedtrener denne sesongen var det ekstra viktig å få stammen i laget på plass, sier Higson.

Av utlendingene er det kun Dan Kissel som har kontrakt neste år. Arbeidet med dette starter nå.

LES OGSÅ: Kommentar: Slik takker tidenes lagtrener i byen av

– Så er situasjonen rundt Joachim Hjelm og Stian Høygård uavklart fortsatt, sier Higson.

Han peker også på at den er det rundt Johannes Johannesen, Mathias Trettenes og Rudolfs Balcers. Dette fordi trioen kan havne i større klubber i utlandet. Johannesen blir nok NHL-draftet og Balcers er det allerede. Trettenes har en klausul i sin avtale som sier at han kan gå til en større klubb i utlandet. Det har også lenge vært planen etter denne sesongen.

Jobber med assistent

Hvem som blir assistenten til Pål Gulbrandsen neste år, er fortsatt ikke avklart.

– Men vi har kommet langt med den jobben og er i dialog med et par meget gode kandidater. Jeg tror dette vil bli avklart innen kort tid, sier Higson.

Oilers ble for øvrig feiret klokken 13.00 utenfor Beverly lørdag. Hundrevis av fans hadde tatt turen for gullfest, artister, fyrverkeri, pølser og presentasjon av "byttå".

LES OGSÅ: Oilers feiret med fyrverkeri