Har flere konkrete navn på blokken

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes håper på få utskiftninger, men sier at det avhenger av hvor mange av de ti på utgående kontrakt klubben får med seg videre til neste år.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vidar Nisja, Kristian Brix, Remi Johansen, Vegard Aasen Andreas Dybevik, Bjørnar Holmvik, Jasmin Bogdanovic, Nicklas Frenderup, Roger Ekeland og Niels Vorthoren er de ti som har utgående kontrakt etter årets sesong.

– Internt prøver vi nå å få resignert de vi ønsker å ha med oss videre, og der er vi allerede godt i gang med samtaler med spillerne. Videre er det naturlig at vi får noen inn, men det avhenger litt av hvor mange spillere vi får resignert. Men også der er vi godt i gang med type profiler vi ønsker oss, og også med konkrete navn, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes til RA.

LES OGSÅ: Ulf tapte og misset kvalikkplassen

Vil være ferdig til januar

Allerede er det klart at Niels Vorthoren flytter hjem etter én sesong som kaptein for de lyseblå. Med Egil Selvik tilbake fra lån, Saku-Pekka Sahlgren tilbake fra skade og Deniss Korneiciks på kontrakt spøker det for fortsettelsen for danske Nicklas Frenderup.

Både Kristian Brix og Remi Johansen er i tenkeboksen om de skal flytte hjem igjen, og Roger Ekeland har fått såpass få sjanser at det er lite trolig at klubben vil satse videre på spissen. Andreas Dybevik sier at han forventer mer klarhet i løpet av uken, og skal sammen med Vidar Nisja og de andre i kontraktsforhandlinger med klubben i løpet av denne uken.

Sæternes sier at de skal trene ut november, og at han ønsker å være så godt som ferdig med spillerlogistikken før de lyseblå starter opp igjen med treningene i begynnelsen av januar.

– I fjor ble det litt vel mange utskiftninger, så jeg håper at vi ikke må bytte ut så mange i år.  Det er best å verdsette de som allerede er her, og vise skikkelig interesse for dem, og så får vi se hvilke spillere vi trenger å erstatte, forteller Sæternes.

LES OGSÅ: Ulf-kaptein Verthoren flytter hjem

Bredere tropp

Selv om han i utgangspunktet ønsker seg et roligere overgangsmarked enn i fjor, da ti spillere forlot laget og ni nye kom inn foran sesongen, gjelder det å finne den rette balansen.

– Vi må sørge for at vi har en bred nok tropp til å unngå den type situasjon som vi havnet i denne sommeren, da vi bare hadde ti spillere på trening til tider. Det går litt på størrelsen på troppen, som selvsagt henger sammen med økonomien, og så kan du jo aldri gardere deg mot skader, sier Sæternes.

Han er klar på at sesongen under ett igjen ble skuffende, og at den ble mer utfordrende enn han hadde sett for seg på forhånd.

– Vi så ikke for oss alle utfordringene med å få tak i de spillerne vi ønsket, samtidig som vi forventet at vi skulle være ustabile i starten og hente oss litt mer inn etter hvert. Det klarte vi jo, men samtidig ble det litt vel mange rokeringer og plasskifter for enkeltspillere og for mange nøkkelspillere ute med skade, sier Sæternes.

LES OGSÅ: – Det ble dessverre en mislykket sesong