Vidar-trener Morten Jensen håper og tror på 1000 tilskuere på Lassa når Vidar tar imot Bryne til seriekamp søndag. Foto: Andrew Halseid Budd.

Håper på 1000 tilskuere

Vidar-trener Morten Jensen håper på 1000 tilskuere og skikkelig fotballfest når Vidar tar i mot Bryne til den største seriekampen på årevis på Lassa søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

–  Det er helt klart den største kampen på mange år på Lassa. Det var det før sesongen og det er det enda mer nå, sier Jensen til RA.

Han tenker selvsagt på omstendighetene. Vidar har overrasket alle og imponert i starten.

Laget innehar fjerdeplassen på tabellen like bak Bryne.

LES OGSÅ: Farvel med et smell for Brodd

Har vært bra

Selv om Vidar har avgitt poeng - og tapte mot Fram Larvik sist - føler Jensen de kunne hatt full pott. Så gode har de vært spillemessig.

– Før sesongen ville vi nok tatt denne poengfangsten, men vi føler også vi hadde fortjent flere poeng enn vi har, sier han.

– Kan dere slå Bryne?

– Definitivt. Vi har masse kvalitet i laget og kan slå de fleste. Samtidig skal mye klaffe. Vi må ha marginer med oss mot en klubb som Bryne. Troen på at det kan gå er likevel sterk.

Jensen venter også helt andre tilskuertall på Lassa enn normalt.

– Gaute Johannessen fikk akkurat en telefon fra Bryne med spørsmål om hvor de kunne parkere supporterbussene. Det kommer tre. Jeg tror fort det kommer 500-600 fra Jæren. Så kommer det fort 300-400 for å støtte Vidar. Vi håper på over 1000 tilskuere og trangt på Lassa. Det er meldt fint vær og skjer heller ikke så mye annet fotballmessig i helgen, sier Jensen.

Skader

Han har noen skader å stri med før oppgjøret. Sanel Bojadzic er ute med hjernerystelse etter å ha havnet i ruten på spillerbussen etter sist kamp. I tillegg mangler keeper Bjarte Egeland. Han er ute med beinbrudd til juli.

LES OGSÅ: Drama på og utenfor banen for Vidar

På plussiden så er Sigve Kleppa Christensen er tilbake.

– Men våre spillere bør likevel ikke stå med luen i hånden. Bryne har noen med erfaring fra Obos-ligaen, men det har vi også. I tillegg har vi mange som vil havne der. Så har vi også fire jokere helt på topp som alle kan score, sier Jensen.

LES OGSÅ: Luksusproblem og frustrasjon for Vidar

Respekt

Motstanderlagets trener Ole Hjelmhaug vet at det ikke blir noen enkel kamp søndag.

– Vidar er et lag Bryne skal slå om vi skal være med i toppen, men det blir vanskelig. Vidar er gode, sier Hjelmhaug til RA.

Han husker godt hva som skjedde i cupen i fjor.

– Da gikk vi på en smell på Lassa. Samtidig gruer vi oss ikke til dette. Vi gleder oss. Men det er liten tvil om at mye står på spill.

Han erkjenner også at Vidars 3-5-2-formasjon er en utfordring.

– Det kan bli det. Vi møtte dem i generalprøven og vi møtte EIK som spiller slik. I så måte bør det være kjent. Jeg er mest opptatt av eget lag, men dette blir krig og lokaloppgjør. Ikke finspill.