Nyheter

Håper å selge over 20.000 bøker dette året

Den nye Asfalt-kokeboken ble lansert i nye Asfalt-lokaler i Kongsgata og den handler om lettvint og rimelig middag.

Årets Asfalt-kokebok ble lansert fredag formiddag i Kongsgata 48.

Lokalene har tidligere huset kafeene Josephine og Blue Bird. Nå har stedet blitt Asfalt-salgskontor og Asfalt-kafé.

Jorunn Busk, Asfalt-redaktør og redaktør for boken, er godt fornøyd med resultatet.

– Når det gjelder opplaget er håpet at vin skal klare å matche første års suksess med 21.000 solgte bøker. I fjor solgte vi ikke fullt så mye, sier Busk til RA.

I 2016 var temaet for boken «forrett, middag, dessert». Fjorårets bok handlet om baking.

– I år er temaet «middag». Vi mener at dette er noe folk har behov for. Jeg lurer i hvert fall hver dag på jeg skal lage. Rettene i boken er også rimelige og enkle å
tilberede, og vi har prøvd å holde oss til råvarer som er å få kjøpt i nærbutikken, sier Busk.

LES OGSÅ: Asfalt utvider

– Kjekk ting å være med på

Asat Samat er en av dem som bidrar i boken. Han selger både Asfalt og bidrar i den nye kafeen.

– Han har laget mat på salgskontoret vårt, noe selgerne setter pris på. Blant annet lager han noen fantastiske vårruller, sier Busk.

Også Harry Peppers Knut Bergesen er en av bidragsyterne i boken.

Bergesen har kommet med oppskrifter på fajitas og supernachos.

– Dette har vært en kjekk ting å være med på og denne boken er en genial julepresang, sier Bergesen mens han blar fornøyd i boken.

LES OGSÅ: Asfalt lanserer kokebok

Nesten like bra

Og når det gjelder supernachosen sier Bergesen at dersom de lages etter oppskriften i boken, så blir den nesten like gode som på Harry Pepper.

– Grunnen til det er at vi steker chipsene selv av maislefser, sier han.

De andre bidragsyterne i boken er Charles Tjessem fra Villa Skeiane, Filip August Bendi som er kreativ utvikler Thon Bristol og Arnt Skjerve fra Fortou, ryfylkekokken Frode Selvaag og Carlos Abdo Monclair fra Hos Carlos.

– Det er kjempekjekt at lokale kokker og restauranter stiller opp på denne måten, sier Busk.

Årets kokebok koster 200 kroner. Halvparten går til selger.

Mer fra Dagsavisen