Låtskriver og artist Hanne Sørvaag er vegetarianer. Foto: Carina Johansen

Hanne Sørvaag er klar for Stjernekamp

Stavangerartisten skal denne høsten delta i sesong åtte av NRK-programmet Stjernekamp.

NRK kunne i dag melde at Hanne Sørvaag er én av ti artister som skal delta i årets sesong av Stjernekamp. Tidligere har deltakerne blant annet konkurrert i alt fra opera og hiphop til country og joik.  

– Kort tid før jeg ble spurt, hadde jeg bestemt meg for å si mer «ja» til ting. Dermed var det en enkel avgjørelse. Jeg får både en godfølelse og en skrekkfølelse når jeg tenker på at jeg skal være med, sier Sørvaag til NRK. 

Hun har i flere år livnært seg som låtskriver for norske og internasjonale artister, og har blant annet skrevet flere låter som har deltatt i Melodi Grand Prix. Sørvaags låter har solgt nær fem millioner i 70 land.

I 2011 deltok Sørvaag selv i MGP med sangen «You're Like A Melody», som nådde den nasjonale finalen.

I fjor ga hun ut sitt første norskspråklige album, og hun har tidligere vært mentor og dommer i programmet The Voice som vises på TV 2. 

Spente dommere

– Forventningene er skyhøye, for vi har blitt blåst av banen år etter år. Noen er kjente, og noen er ukjente, men det har vist seg til slutt at det ikke har noe å si, sier Mona B. Riise til NRK.

Riise og Thomas Felberg utgjør den faste dommerduoen. Etter hvert som sjangrene skifter, får de selskap av en rekke fagdommere. Riise mener det er vanskelig å peke på en favoritt på forhånd.

– Det er ikke nødvendigvis den mest drevne, som har stått mest på scenen, som vinner, sier hun.