Aksel Olsen fra Stavanger golfklubb har opplevd en voldsom oppsving etter NM-gullet i fjor. Foto: privat

Han er het i USA

Etter at Aksel Kristoffer Olsen tok en litt overraskende NM-tittel i golf i fjor har karrieren tatt av også i USA.

Følg RA Sporten på Facebook!

Han er en av de heteste spillerne i college-golfen og er nå ranket som nummer 33 på verdensrankingen for amatører.

Madla-gutten har lenge levd i skyggen av klubbkamerater som Eirik Tage Johansen, Are Friestad og Ole Berge Ramsnes. Nå seiler han plutselig fram som en spiller med reelle muligheter i framtiden.

Overrasket seg selv

I mars tok han sin første seier på det øverste nivået i det amerikanske collegesystemet. Nylig fulgte sisteårsstudenten ved South Florida University opp med nok en seier. I løpet av sesongen står han nå med ni topp 20-plasseringer og er nominert til å den gjeve Division 1 Jack Nicklaus National Player of the Year Award.

Slik blir lagt merke til i golfstormakten USA. Golfweek.com beskriver oppsvinget som bemerkelsesverdig.

– Jeg må innrømme at jeg har overrasket meg selv litt i år, sier han til nettstedet.

Forklaringen på den store oppturen er tredelt. Olsen har strammet opp egne holdninger og han har vært skadefri. Dessuten spiller selvsagt økt selvtillit voldsomt inn.

Trener tok tak

Treneren hans Steve Bradley mente i utgangspunktet at treningsviljen var svakheten.

– Jeg tror han skjønte allerede i fjor at han måtte endre på noen ting dersom han ønsket å se på mulighetene for å bli proff etter studiene. I fjor vår hadde vi en samtale hvor jeg sa til ham at han åpenbart hadde talentet. Men for å kunne bidra skikkelig hos oss måtte han endre på et par ting, sier Bradley til nettstedet.

Olsen tok åpenbart til seg den relativt direkte tilbakemeldingen og gjorde noe med det.

Det kan bli fint å ta med seg når han gjør golfen til levevei i sommer. Planen er å spille turneringer på Nordic League. De fem beste spillerne her rykker automatisk opp til Challenge Tour.

Steve Bradley tror nå den nye utgaven av Olsen har det som skal til for å lykkes.

– Det høres rart ut, men det er mange som er redde for suksess. De vil ikke gi alt de har for så å feile. Aksel gir alt han har nå og om han har suksess eller ikke som proff står i alle fall ikke å faller på innsatsen.