«Han er en av tre påvirkningsspillere i Viking»

KOMMENTAR: Det er lov å være sint og skuffet etter havariet mot Ranheim. Samtidig var det også mange store plusser å gripe fatt i for Viking. Blant annet hvor stor betydning Kristoffer Løkberg kan få.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den nye midtbanemannen var knallgod både mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset. Han var kanskje ikke like gnistrende mot Ranheim, men fulgte solid opp.

Dette er virkelig spilleren Viking har savnet i mange år dypt på midten. En ledertype som har duellstyrke, dekker rom og snakker nonstop. En vaskeekte «4-3-3-spielführer» som er vant med å styre. En kriger.

LES OGSÅ: Ibrahimaj la seg langflat etter kollaps

Det som likevel nok skiller ham aller mest fra de fleste andre i ankerrollen her til lands er at han på samme tid tar taktpinnen offensivt. De knallharde langpasningene hans i rommet bak stopper og back tvinger Vikings vinger til å orientere seg mer mot å starte i bakrom.

Summen er at Viking som lag blir enda mer direkte.   

Slike spillere vokser ikke på trær. Det er også en fryd å se hvor mye bedre Samúel Fridjónsson er blitt når han får spille indreløper med Løkberg bak seg. Nå kommer islendingen mye mer til sin rett i forhold til kvalitetene.

Løkberg er utvilsomt en påvirkningsspiller – eller «impact player» for å bruke uttrykket fra originalspråket. Spillere som alle gode lag må ha og som de er avhengige av. Individer som egenhendig endrer kampbilder og gjør andre bedre i samme slangen.

LES OGSÅ: Thorstvedt mente han burde fått jaget sitt tredje mål

I mitt hode er han en av tre slike påvirkningsspillere i Jåttåvågen.

Zlatko Tripic er definitivt en slik type, men med litt andre kvaliteter og en annen rolle. Tripic har også store lederegenskaper, vanvittig energi og evnen til å dra med seg både publikum og medspillere.

 Den siste i kategorien er Johnny Furdal. Dessverre har han slitt med å finne formen etter skaden. Selv om Bjarne Berntsen utad benekter at han har brukt ham mer enn han kanskje fortjener i sommer ligger det nok noe der.

Det vil være et kjempepluss i høst om også Furdal finner formen. Toppnivået hans fra i fjor er nemlig mer enn godt nok til å være en slik type spiller også i Eliteserien. Han må bare finne det igjen. Nå virker han også å være på gang.

Med tre mann av denne typen på banen vil Viking kunne ta ytterligere steg. Risikoen for kollapser, slik vi så mot Ranheim, vil også bli mindre. Det er slike spillere Viking må samle på for å ta neste steg.

Etter at trønderne kom tilbake var folk frustrerte. Voksne menn smalt med setene sine på tribunen og bannet høylytt. Det er lov. Sannsynligvis var det enda sintere folk i garderoben til Viking. Men her må man definitivt se bak resultatet.

Bjarne Berntsen peker på at man skal lære av feilene som ble gjort. Det er selvsagt helt rett. Samtidig bør de lære enda mer av alt det gode som ble servert.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Ranheim

I nesten hele kampen så Viking ut som et strålende fotballag. De førte det meste og underholdt på et vis som fikk smilene fram. Det hadde ikke vært noe å si på om det sto 4–0.

Når kampen skal gjennomgås kan de like gjerne holde seg til å bare vise de første 84 minuttene av kampen på video.

Dyrk heller den gode følelsen. Dyrk godfotteorien.

For dette var faktisk en kamp hvor Viking kan være stolte av veldig mye.