Aksel Kristoffer Olsen er på vei mot topp 500 i verden på verdensrankingen i golf. Han har både passert Tiger Woods og klubbkamerat Eirik Tage Johansen med god margin. FOTO: SWEDISH GOLF TOUR

Han er bedre enn både Tage og Tiger

Både Eirik Tage Johansen (35) og Aksel Kristoffer Olsen (25) ligger nå over tidligere verdensener Tiger Woods (41) på verdensrankingen i golf. Men det er ferske Olsen som virkelig er på vei oppover.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger kan fort få sitt andre faste medlem på Challenge Tour (CT) i golf i Aksel Kristoffer Olsen.

25-åringen, som ble proff i fjor sommer, ligger godt til for opprykk med ti turneringer igjen av sesongen på Nordic League.

LES OGSÅ: Johansens drømmecomeback

Høye mål

Madla-gutten, som er inne i sin andre sesong som golfproff, ligger på sjetteplass på pengelisten på tredje nivå i golfernes proffsirkus med litt over 14.000 innspilte euro.

To andreplasser og en fjerdeplass har det blant annet blitt i år. Dersom Olsen kommer seg inn blant de fem beste til slutt, betyr det direkte opprykk.

– Topp fem og CT er det målet jeg har satt meg. Jeg har fått spille der i år og det er klart mer stas. Jeg kunne nok også kommet høyere enn 14.-plassen jeg fikk. Jeg tror jeg har nivået inne, sier Olsen.

Men om han klarer det, er det mulig han sier fra seg plassen.

– Det er USA jeg har lyst til å spille. Jeg vurderer å prøve meg på kvalifiseringen til web.com Tour (nivået under PGA Tour). Da kan jeg bo og trene med kompiser i West Palm Beach, sier Olsen.

Han spilte nemlig collegegolf i USA med Chase Koepka – lillebroren til US Open-vinner Brooks Koepka. Olsen har også bodd hjemme hos sistnevnte – som er i ferd med å bli en stor stjerne. Å henge seg på i treningshverdagen her, for å lære av de beste, ville neppe vært dumt. For å si det enkelt.

LES OGSÅ: Jenteboom i lokal toppgolf

Bedre enn Tiger

Olsen er nå ranket så høyt som nummer 634 i verden – nesten 300 plasser over klubbkamerat Eirik Tage Johansen som spiller på nivået over. Dette handler først og fremst om at topplasseringer i turneringer belønnes høyt også på nivå tre.

Disse har Olsen noen av.

– Jeg har fem andreplasser på litt over 20 starter. Jeg er ikke skuffet over resultatene etter at jeg ble proff, men har ekstremt lyst på en seier. Verdensrankingen betyr ikke så mye, men topp 500 i verden gir en lettere vei i kvalifiseringen til web.com Tour, forklarer han.

Klubbkompis Eirik Tage Johansen er for øvrig ranket som nummer 945 i verden.

– Litt vennskapelig mobbing rundt det blir det. Han har vel vært tourspiller i 70 år snart, sier Olsen – og ler godt.

Selv om duoen nok hadde ønsket å bli regnet som bedre enn Tiger Woods under andre omstendigheter, har de – kuriøst nok – begge nå bedre verdensranking enn den tidligere verdenseneren.

– Jeg tenkte litt på det da jeg passerte ham. Samtidig er det nesten sånn at jeg ønsker ham forbi oss på rankingen igjen. Jeg heier på Tiger, ser Olsen.

Superstjernen, som har slitt med store ryggproblemer, er nå nummer 970 i verden.