Glenn André Kaada. Foto: Rogaland Teater

Han blir ny sjef ved Rogaland Teater

Rogaland Teater har ansatt arvtageren etter Arne Nøst. Glenn André Kaada (37) blir Rogaland Teaters første sjef som har gått gradene fra barneteateret.

– Det syns jeg er litt stas. Jeg er den første hjemmedyrkede sjefen som har gått gradene her på huset. Skikkelig kortreist teatersjef, sier Kaada til RA.

Han ble presentert som ny teatersjef på et allmøte mandag formiddag foran skuespillere, håndverkere, administrasjonen og inviterte pressefolk. Selv hadde han ruget på hemmeligheten siden onsdag.

Ikke overrasket

– Det er litt surrealistisk å få et slikt ansvar, og det er selvsagt med en blanding av stolthet og ydmykhet, sier Kaada.

Men overrasket er han ikke.

– Nei, jeg er ikke overrasket over at valget falt på meg. Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for å søke, men da jeg gjorde det hadde jeg en klar plan for hvordan jeg vil at teateret vårt skal være.

– Og det er?

– Jeg vil lage godt kvalitativt teater for alle.

– Det er det sikkert mange som har sagt. Vil publikum merke forskjell?

– Jeg håper publikum vil merke forskjell, men jeg har ingen programerklæring nå. Det er første når jeg legger fram vårprogrammet for 2019 at publikum vil merke forskjell på meg og tidligere sjefer.

Lang fartstid

Kaada har lang fartstid ved Rogaland Teater, hvor han har vært tilknyttet siden 1988 fram til dags dato.

Han ble fast ansatt som skuespiller etter endt utdannelse ved Statens teaterhøgskole i 2003. I denne tiden har Kaada både vært skuespiller og regissør, blant annet på «Perpleks» som vant Hedda for beste forestilling i 2014, står å lese i pressemeldingen fra Rogaland Teater.

De siste tre årene har Kaada hatt permisjon fra Rogaland Teater for å jobbe som regissør og skuespiller ved Det Norske Teatret, Riksteatret og Nationaltheatret, samt diverse film- og TV-produksjoner.

– Godt rustet

– Glenn André Kaada har inngående kjennskap til huset fra innsiden og han kjenner det lokale publikum og regionens innbyggere. Dette kombinert med impulser fra andre institusjoner og miljøer gjør at Kaada er godt rustet til å ta Rogaland Teater inn i framtiden og legge forholdene til rette for å fortsette med å skape god teaterkunst i Kannikkrysset, sier styreleder ved Rogaland Teater, Inger Østensjø.

Og som om ikke det var nok:

– Rogaland Teater ønsker seg en teatersjef som kan videreføre og ikke minst videreutvikle vår profil som utfordrende, dristig og nyskapende. Glenn André Kaada er allsidig i sitt kunstneriske uttrykk. Han er opptatt av det uprøvde og det nyskapende, det som utvider vår horisont samtidig som vårt publikum også skal kjenne seg igjen.

Kaada tiltrer stillingen 1. januar 2019. Han overtar etter Arne Nøst.