Han blir ny sjef i Eiendomsmegler1

Gaute Thise Jacobsen tar over for Rune Bertelsen, og blir regionsjef i Eiendomsmegler1.

Gaute Thise Jacobsen, tidligere regiondirektør – nå produktsjef, i SpareBank1 SR-Bank blir regionsjef i Eiendomsmegler1.

Han tiltrer stillingen i løpet av høsten, senest 1. november.

Thise Jacobsen er dermed etterfølgeren til Rune Bertelsen, som sluttet i Eiendomsmegler1 for å begynne å jobbe hos eiendomsutvikler Alfred Ydstebø og Base Bolig, skrev Aftenbladet i august.

– Jeg har vært i eiendomsbransjen i 23 år, og har gjort det meste. Hvis jeg skulle gjøre noe nytt, var tida inne. Det tok ikke lang tid å bestemme seg, sa Bertelsen da.

– Hoppe etter Wirkola

– Det blir spennende å overta etter en så dyktig fagmann som Rune Bertelsen. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, men noen må gjøre det også. Og etter 13 år i SR-Bank er motivasjonen for å være med og videreutvikle Eiendomsmegler 1 veldig stor. Så jeg satser på å lande med en form for telemarknedslag, sier Thise Jacobsen til RA.

Thise Jacobsen begynte i SR-Bank i 2005 som finansrådgiver. Siden har han jobbet som banksjef, områdesjef og regiondirektør – samt produktsjef. 

LES OGSÅ: Nå bør du vurdere fastrente (RA+)

Spår god bolighøst

– Boligmarkedet har blitt gradvis tregere siden vi lå på 20 dagers omsetningstid i 2013. Selv om det kanskje ikke er det tempoet vi skal tilbake til, så har vi tro på et litt bedre marked i høst, sier Thise Jacobsen.

Augusttallene viser en prisstigning på 2,2 prosent i Stavanger. Thise Jacobsen håper det er en indikasjon på et mer balansert marked. 

– Ser vi Sør-Vestlandet under ett, så tror vi på rundt to prosent prisstigning. Dette er noe under tallene til Boligmeteret fra Prognosesenteret. Deres undersøkelse viser at husholdningene som er positive/tror på prisstigning, forventer fire prosent vekst. 

LES OGSÅ: Sterkeste august i boligmarkedet på fem år

Thise Jacobsen registrerer også bedre tider generelt i regionen, som kan påvirke boligmarkedet.

– Uavhengig hvilken retning man tror på, så ser vi at det er flere ansatte i bedriftene. En del av disse er tilflyttere, som vi tror kan skape bevegelse i boligmarkedet, sier han.