Sola og trener Knut Ove Joa holdt suverene Larvik til uavgjort ved pause. Så raknet det litt, men seksmålstap er hederlig mot en så god motstander. FOTO: PÅL KARSTENSEN

Hadde Larvik på gaffelen

Larvik-Sola 31-25. Larvik har ikke tapt i serien siden 18.april. 2001. Søndag holdt Sola følge med den hardt økonomisk prøvede storheten i en omgang. Så raknet det. I 1. divisjon for herrer vant samtidig både Viking og Sandnes.

Følg RA Sporten på Facebook!

Til pause sto det 14-14 og trener Knut Ove Joa og Sola øynet en sensasjon. Dessverre ødela en svak start på andre omgang muligheten.

– Dessverre var ikke det nok til poeng, sier han til RA.

– Men det er ikke mange som holder Larvik til uavgjort etter 30 minutter.  Dere må jo ha vært gode?

– Det var OK i den første omgangen. Så rotet vi det til. Vi ble hardt straffet for dårlige skudd og feil valg.

Samtidig erkjenner han at de også hadde dagen.

– Men i det er nok en litt todelt historie. Dette var ikke den beste utgaven av Larvik vi har møtt. Samtidig var vi gode, men vi må benytte muligheten. Uansett kan vi i det minste ta med oss litt godfølelse videre, sier han.

LES OGSÅ: Sola vant dramatisk bunnoppgjør

Ser muligheter

Larvik sliter for tiden tungt økonomisk - nok en gang. Joa øyner muligheten for at det vanvittige hegemoniet nå kan gå mot slutten.

– Jeg syns det er trist for et Larvik som er landets flaggskip i Euripa. Det er en lei sitiasjon. Samtidig er det sunt for produktet om flere lag kan slåss om å vinne serien. Det viser all erfaring. Jeg håper noen kommer opp, men jeg tror Larvik klarer seg uansett, sier han.

For Sola var Tonje Nøstvold og Oda Aasheim toppscorere. Begge scoret seks ganger. Amanda Kurtovic ble kampens toppscorer med ti fulltreffere.

Viking og Sandnes vant

I herrenes 1. divisjon vant et styrket og revitalisert Viking en sterk og viktig 32-26-seier over Haslum. Edwin Fjeldtvedt banket inn 11 mål og nykommer Luca Kovacevic innfridde med fem mål i debuten. Skytteren ble hentet fra Arendal forrige uke.

LES OGSÅ: Viking styrker laget foran avslutningen

Sandnes vant samtidig 26-23 borte mot Haugaland. Dermed er Viking nå likt med Haugaland på tabellen og er i ferd med å ta skjebnen tilbake i egne hender foran siste del av sesongen.

Hos Sandnes ble Andre Ellertsen toppscorer med åtte mål. Martin Hare scoret sju ganger mot Haugaland.