Tommel opp for nok en medalje til Gunn-Rita Dahle Flesjå. I dag ble hun nummer tre i VM, maraton.

Gunn-Rita vant medalje i VM

Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til bronsemedalje under dagens VM i maraton.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det skilte fattige åtte sekunder opp til gullet som danske Annika Langvad vant. Sabine Spitz fra Tyskland ble nummer tre.

– Med litt tur kunne jeg vunnet, men et fall fra en konkurrent 15 minutter før mål førte til at jeg havnet bak. Jeg ble noe hindret og tapte mange sekunder, sier hun til RA like etter målgang i Singen.

Rittet på terrengsykkel ble arrangert i tyske Singen, og besto av både asfalt, grus og terreng. Gunn-Rita var med i tetkampen hele tiden, men var i en periode nærmere halvminuttet bak lederen.

– Jeg er meget godt fornøyd med gjennomføringen av løpet. Dette er også min første bronsemedalje i et VM, og det gleder jeg meg over.

Syklet med brudd

VM-rittet på 80 kilometer kjentes for Dahle Flesjå. De siste ukene har nemlig smerter vært en del av hverdagen.

– Ribbeinsbrudd,  vond skulder og et trøblete kne har jeg slitt med. Jeg hadde bestemt meg for at dette skulle jeg klare, og ei 44 år gammel dame gir seg ikke sått lett.

LES OGSÅ: Gull til Stavanger

En sterk avslutning sendte henne opp på pallen. 44-åringen fra Bjørheimsbygd tok en sterk medalje. Samtlige medaljevinnere var over 30 år. Den danske vinneren er 33, mens Sabine Spitz har rundet 45 år.