Gull i syltynn tråd etter stortap

Et skadeskutt Oilers, med hele syv U21-spillere fra start, tapte 6-1 borte mot Frisk tirsdag. Kaptein Kristian Forsberg slet med å skjønne hvordan de kunne se SÅ svake ut bare noen dager etter at de stanset seiersrekken til VIF.

Forutsetningene var likevel ikke de beste. Oilers manglet en rekke sentrale spillere. At Frisk, som har vært meget svake i år, skulle kjøre såpass over gulljagende Oilers var likevel sjokkerende.

– Det fire første målene var det vi som ga dem. Vi hang ikke med i kampen. All honnør til Frisk. Men vi kan ikke se slik ut, sa en selvransakende kaptein Kristian Forsberg til TV 2 etter kampen.

Kontret i senk

Egentlig var kampbildet ganske likt det vi så gjennom flere sesonger med Sune Bergman som trener hos Frisk. Hjemmelaget kontret og var effektive. Så drev keeper Nicklas Dahlberg nærmest Oilers-angriperne til vanvidd bakerst. Det er liten tvil om at den gamle resepten er funnet fram igjen etter at laget skulle dominere kampene under Scott Hillmann – som ble sparket før jul.

For hjemmelaget var ekstremt effektive og kontringsvillige. Spillemessig var Oilers bedre i store perioder, men i skarpheten foran mål var det klasseforskjell.

Den første perioden illustrerte egentlig problemene perfekt. Oilers vant skuddstatistikken med 18-6, men lå under 1-0 til pause.

Tok ut Henrik Holm

I den andre perioden drepte så Frisk i realiteten kampen med tre scoringer. Da tok Todd Bjorkstrand ut Henrik Holm og satte inn reservekeeper Jonas Wikstøl – uten at det hjalp i den tredje perioden.

Tapet var et faktum og nå er det sju poeng opp til VIF som knuste Stjernen med 7-3. Seriegullet henger i en syltynn tråd. Kristian Forsberg vil likevel ikke kapitulere med ni kamper igjen.

– Vi skal ikke gi opp. Samtidig kan vi ikke se slik ut. Vi var gode mot VIF sist. Jeg sliter med å skjønne hvorfor vi så slik ut i dag. Nå kommer det to kamper til denne uken. Vi må finne ut av dette raskt og revansjere oss mot Sparta torsdag, sier han til TV2.

Store skadeproblemer

Trener Todd Bjorkstrand så allerede faresignalene under treningen mandag. Da stanset han økten for å vekke spillerne.

Hovedbudskapet hans var at de måtte ta grep for å klare å score flere mål.

Det budskapet hadde tydeligvis ikke gått hjem tirsdag. Trafikk, tempo og evnen til å være direkte manglet.

Samtdig må det også nevnet at Oilers nå sliter voldsomt med skader. Forruten langtidsskadde David Morley manglet også de viktige importene Phil Lane og Brandon Burlon. Begge er ute med skade og det er uvisst når de er tilbake.

– Det dreier seg om en «upper body injury» var alt Lane ville avsløre overfor RA da han sto over treningen.

På toppen av det måtte Peter Lorentzen kaste inn håndkleet til Frisk-oppgjøret.

– Jeg er dessverre blitt magesyk, men håper det går fort over slik jeg kan spille mot Sparta, fortalte Lorentzen i en SMS til RA.

Resultatet var at Oilers måtte stille med hele sju U21-spillere mot Frisk. Det gikk ikke bra.

Hjemmelaget var samtidig meget fornøyde med sin prestasjon. Landslagslegende Anders Bastiansen mente det også handlet om at hjemmelaget var gode.

– Dette var nok en av de beste kampene vi har spilt i år. Vi kom fra en kamp mot MS hvor vi ikke var med. I dag viste vi hva som bor i laget, sa han til TV2.

Det hjalp på ingen måte Oilers.

For nå henger seriegull i en syltynn tråd.

Ishockey, Get-ligaen
Frisk Asker – Oilers 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)
Askerhallen, 1131 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (6.14) Sebastian Johansen.
2. periode: 2-0 (22.05) Kyle Bonis (Hampus Gustafsson), 2-1 (25.43) Jacob Lagacé (Patrick Ulriksen), 3-1 (26.51) Viktor Granholm (Anders Bastiansen), 4-1 (35.25) Petter Kristiansen (Bastiansen).
3. periode: 5-1 (50.14) Granholm (Magnus Geheb), 6-1 (53.03) Gustafsson (Victor Björkung, Bonis).
Dommer: Robert Hallin, Jordal og Christian Persson, Ski.
Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min., Stavanger 1 x 2 min.
Skudd: 27-37