Annonse
Oilers-trener Pål Gulbrandsen i diskusjon med Josh Soares, Henrik Solberg og Mats Larsen Mostue på fredagens Oilers-trening. Foto: Pål Karstensen

Gulbrandsen: – Langt fra et opplagt valg

Til tross for at Sparta kom på åttendeplass i grunnserien og har spilt nesten seks kamper mer enn Oilers før lørdagens semifinaler, advarer Oilers-trener Pål Gulbrandsen mot å tro at Oilers får det lett mot Sparta.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Da Oilers skulle velge semifinalemotstander hadde de fleste på forhånd kanskje regnet med at Sparta var et sikkert kort, i og med at sarpingene har spilt så mye mer hockey enn det Oilers har gjort.

Men Oilers-trener Pål Gulbrandsen advarer mot Spartas ferdigheter, og spesielt i lørdagens første kamp.

– Først av alt måtte vi se hvem som gikk videre, slik at vi visste hvem vi kunne velge mellom. Både Sparta og Lillehammer skal ha skryt for måten de klarte å komme seg videre på, og det var langt fra noe opplagt valg at vi gikk for Sparta. Men i det lange løp tror vi at den ekstra energien vi har skaffet oss vil bli utslagsgivende, forteller Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Oilers valgte Sparta i semifinalen

Trente inn ulike Sparta-grep 

Oilers-treneren erkjenner at han er litt overrasket over at både Lørenskog og Storhamar ble slått ut på egen hjemmebane i kamp sju, men mener det beviser hvor jevn ligaen er og hvor vanskelig semifinalene kommer til å bli.

– Det er som jeg har sagt i hele år, og som enkelte kanskje ikke trodde på da vi ledet med femten poeng, men ligaen er veldig jevn. Det er ikke så stor forskjell på lagene, og det er uhyre små marginer som skiller seier fra tap. Selv om Sparta kom på åttendeplass i serien, har de samlet seg inn mot sluttspillet og leverte en meget god prestasjon mot Storhamar. Det samme gjorde Lillehammer, så det at de lagene er i semifinale er ingen tilfeldighet, sier Gulbrandsen.

Han brukte dagens Oilers-trening til å trene på enkelte ting han ønsker å ta med seg inn i møtet mot Sparta i morgen, og synes det er godt å endelig vite hvem de skal møte.

– Det blir deilig å komme i gang igjen, og så er det kjekt at vi endelig har fått en motstander. Sparta kommer hit i krigsmodus etter å ha kjempet seg igjennom kvartfinalen, og den krigen må vi være beredt til å ta. Sparta har vist at de er veldig gode til å forsvare seg, de har en god keeper og har kvalitetsspillere i alle ledd som gjør at de er gode på kontringer. Samtidig har de brukt få folk og spilt lange kamper, så vi må utnytte det overskuddet vi har bygget opp i løpet av uken, forteller Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Nå føler CDA seg som CDA igjen

Vil sette skapet på plass

En viktig brikke for Oilers i semifinalen blir uten tvil Mark Van Guilder. Med fem mål og fem målgivende mot Stjernen er amerikaneren både toppscorer og poengkonge så langt i sluttspillet, og det selv med å ha spilt langt mindre enn de nærmeste utfordrerne.

– Det er veldig viktig at vi tar med oss den gode formen vi viste i kvartfinalen inn i semifinalene. Vi scoret mye mål og fant alltid en måte å vinne på, og vi gjorde det i fire strake kamper. For meg personlig betyr det ingenting at det er jeg som går ut med gullhjelmen i morgen, men jeg er i god form og vil selvsagt bidra for laget så godt jeg kan, sier van Guilder.

Han er opptatt av å få en god start på serien, og sette Sparta på plass fra første dropp, slik at Oilers får det samme mentale overtaket som de fikk mot Stjernen i første kamp.

– Sparta kommer hit fulle av selvtillit etter at de snudde kampen mot Storhamar og avgjorde i kamp sju. Måten de reiste seg på etter å ha tapt den verdensrekordkampen og avgjorde på bortebane viser hvor mentalt sterke de er, og derfor er det viktig for oss å sette skapet på plass med en gang. Vi kan ikke gi dem noe gratis, og tillate dem å få enda mer selvtillit, sier van Guilder.

LES OGSÅ: Slik holder Oilers hjulene i gang

Kristiansen lover å gi Sparta juling

Det er trener Pål Gulbrandsen enig i.

– Det mentale er selvsagt utrolig viktig i et sluttspill. Vi ønsker å ta grep om semifinaleserien fra første dropp, og vet at Sparta ikke kommer hit for å legge seg bakpå selv om de er slitne. Vi må male dem i senk, og vi må gjøre det nok ganger til å skape sjanser. Balansegangen mellom å være kyniske nok kontra det å være tålmodige nok til å holde på pucken så lenge at vi får skapt sjanser blir viktig, sier Gulbrandsen.

Forrige gang Oilers møtte Sparta i sluttspillet var tilbake i 2011, og den gangen var det Sparta som gikk seirende ut. Det lover Tommy Kristiansen ikke skal skje denne gangen.

– For meg er det alltid moro å møte Sparta, og jeg regner med det blir god kok i oppgjørene både hjemme og borte. Jeg er selvsagt ikke den største yndlingen når vi kommer dit, så jeg regner med at jeg får kjørt meg. Men det skal Sparta-spillerne få merke også, for i kvartfinaleserien mot Storhamar synes jeg begge lagene var puslete med hverandre. Det kommer ikke vi til å være, da vi er et mye mer fysisk lag. Om Sparta er slitne nå er det ingenting i forhold til det de kommer til å bli, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Kristiansen hyller iskrigerne

Annonse