Daniel Fossaa, Edvard Sletbakk, Hallvard B. Kvammen og Christoffer Kristensen var blant de frammøtte i kveld. De gledet seg mest til Leif & Kompisane. FOTO: EIGIL KLOSTER OSMUNDSEN

Gratiskonsert i Vågen

Onsdag kveld ble den andre konserten under navnet «Fjåge i Vågen» avholdt. Det ble trangt om plassen.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

Magnus Bokn, Thorsens Bageri & Cafe og Leif og Kompisane sto hver for seg på scenen, men samlet i fellesskap mennesker i alle aldersklasser på området.

Øystein Mjølhus Owren jobber for PSS Securitas, og jobbet denne kvelden for Beverly, som var med på å arrangere det hele. Han er ikke i tvil om at «Fjåge i Vågen»-konseptet er med på å samle folkemassene.

– Det unike er at mennesker som på en normal onsdagskveld aldri ville ha hilst på hverandre nå kommer i snakk, for eksempel fordi begge kan teksten på «Eg e mann», som ble framført av Thorsens Bageri & Cafe her i kveld. Den gode stemningen kommer til å vedvare også etter konserten, sier Mjølhus Owren.

Forsinket oppstart

Oppstarten ble en liten halvtime utsatt grunnet venting på at en konsert mot mobbing skulle bli ferdig utfor Oljemuseet. Magnus Bokn åpnet showet med et par sanger, men det var ikke ham en ungdomsgjeng fra litt her og der i Stavanger-området hadde kommet for å se på.

– Jeg har hørt på sangene til Leif & Kompisane siden jeg var liten. Det er som en barndomsdrøm endelig går i oppfyllelse. Det var særlig stort å høre sangen «Dronningen» bli fremført live midt i hjertet av verdens beste by, sier Hallvard B. Kvammen. Han fant veien til Vågen sammen med tre kompiser, og entusiasmen var ikke til å skjule.

– Vi trenger flere gratiskonserter som denne her i byen. Mange unge voksne blir holdt hjemme i kjellerleiligheten sin grunnet høye billettpriser. Her kan hver og en komme og lytte, og ingenting er bedre enn lokal musikk, sier Edvard Sletbakk.

Til den gamle dame synger

Ungdomsgjengen har ingen planer om å ta en tidlig kveld, og det virker ifølge dem ikke som om de resterende frammøtte over 18 år har det til hensikt.

– Livsstilen vår beskrives godt av den lokale rapperen BVIS: «Legge oss seint og står opp tidlig». I sommerferien handler det om å gjenforenes med fraflyttere, og Vågen er det perfekte møtestedet. Lenge leve Stavanger, sier Sletbakk.