Over 200 elever er med på Gosenrevyen, og det forventes over 7000 publikummere i løpet av uken revyen spilles. På scenen er det alltid liv, med 18 mikrofoner i konstant omløp, og ulike musikk- og danseinnslag. Elevene har øvd intensivt de siste seks ukene, og gleder seg til premiere i dag.FOTO: TONE HELENE OSKARSEN

Gosenrevyen for 26. gang

Fredag er det premiere på årets Gosenrevy, som blir den 26. i rekken. Planleggingen startet for et år siden, og nå er over 200 elever klare til å underholde publikum.

Årets revy er den 26. i rekken, og på scenen står over 200 elever. De fire revyrepresentantene Tiril Sægrov, Alexandra Bakke, Daniel Axelsen og Jørgen Kvia forteller om intens jobbing de siste seks ukene, men at det er verdt det når venner og familie får se premieren. Revyen spilles så i en uke framover.

– Det blir veldig gøy å endelig kunne vise fram resultatet, sier Bakke. 

Positivt sliten

Selv om det har vært lange dager, er alle enige om at det har vært kjekt. 

– Gosenrevyen skaper et veldig godt skolemiljø. Du blir kjent med nye mennesker, og det blir lagt til rette for at alle skal kose seg og være komfortable med det de gjør på scenen, sier Sægrov.

– Slitsomt, men du blir positivt sliten, legger hun til.

Under årets revy blir det blant annet sunget låter av David Bowie, Britney Spears og Aaron Carter, det er et Halloween-nummer og en egen guttedans, hvor 25 av de mannlige deltakerne inntar scenen.

– Dette er erfaring for resten av livet, og de er veldig flinke til å legge til rette for oss. Det er så kjekt å drive med dette at mange er her selv om det ikke er øving, sier Kvia, som blant annet er med på revyens guttedans.

– Jeg har litt sommerfugler i magen, men jeg gleder meg mest. Det er jo dette jeg liker å drive med og som vi har jobbet for så lenge, sier Axelsen.

I dag er en viktig dag

Årets revy har fått navnet «Dagen i dag», og tar utgangspunkt i presset mange unge skoleelever opplever.

– Stykket vil få fram at dagen i dag også er en viktig del av livet. En skal ha det bra her og nå, og ikke bare jobbe for framtiden, sier prosjektleder John Arne Sægrov. 

Planleggingen av årets revy startet omtrent i det sekundet fjorårets var ferdig. Deretter var det klart for auditionrunder og rollefordeling. De siste seks ukene har det vært en intensiv øvingsperiode, og elevene bruker både helger og kvelder på øvingen. 

– Det er en del av dem som omtrent bor på settet, sier Sægrov. 

– Det som er så gøy er at dette er en helt vanlig skole, med helt vanlige elever. Det er gøy å drive fram det som bor i dem, og det er fantastisk å se resultatet. Jeg er veldig stolt, sier han.