Nyheter

God trøkk på Spis for 100 i Stavanger

For første gang arrangeres Spis for 100 i Stavanger, og det faller i god smak hos både kunder og restaurantsjefer.

Bilde 1 av 2

Restaurantsjef på Hekkan Burger Stavanger, Razik Eiranji, synes det er kjekt at Spis for 100 har kommet til Stavanger.

– Vi har hatt det travelt fra første dagen, og det blir bare mer og mer travelt, sier han til RA onsdag kveld.

Han forteller at Hekkan serverer mat av god kvalitet, og for en hundrings kan man kjøpe klassikeren «Dirty».

– Den består av 130 gram kjøtt med dobbel ost, bacon, chili mayo og tempura fritert løk, og i tillegg følger det med en brus, sier han.

Hvis man ønsker kan man få vegetarisk utgave av «Dirty».

Restaurantsjefen på Hekkan Burger Stavanger, Razik Eiranji, forteller at det har vært mange innom restauranten de siste dagene.

Eiranji forteller RA at de hadde omtrent 500 bestillinger mandag og 600 bestillinger tirsdag. Da vi møtte han på Hekkan i 17.30-tiden onsdag kveld, hadde restauranten allerede rukket å få 200 bestillinger. Han synes det er vanskelig å forutse hvor mange kunder de vil ha i løpet av Spis for 100-uken, men Hekkan har satt inn ekstra folk på jobb for anledningen.

– Vi har nok av folk på jobb, og jeg tror at det kan bli kaos i helgen, sier han.

LES OGSÅ: Vil ha vegansk på Spis for 100

Venninnene Hannah Aukland (f.v.), Carina Ørnes og Mathilde Presthus koste seg med hver sin burger på Hekkan Burger Stavanger.

Spennende

Venninnene Hannah Aukland, Carina Ørnes og Mathilde Presthus koste seg med hver sin burger på Hekkan Burger Stavanger. De synes det er veldig fint at Stavanger har fått sin egen 100-uke.

– De gangene det har blitt arrangert i Sandnes har vi dratt dit. Det er en veldig fin måte å kunne være med venner og spise uten at det er for dyrt. I tillegg kan man prøve nye ting, og det er spennende, sier Presthus til RA.

LES OGSÅ: Spis for 100 ikke nødvendigvis lønnsomt: – Jeg håper gjestene vil kose seg med vin

Bedre enn forventet

På Bullock Steak & Bar kan man få spansk biffgryte med braisert høyrygg servert med potetpuré for kun 100 kroner. Restaurantsjef, Kjærsti Jensen, synes Spis for 100 har gått bra så langt.

– Jeg er ikke helt sikker på hvor mange kunder vi har hatt, men det har vært mer enn forventet, sier hun til RA onsdag.

– Jeg håper at det fortsetter hele uken, og at det blir enda bedre enn det har vært til nå, legger hun til.

Retten for 100 kroner på Bullock er spesiallagd til matfestivalen.

– Det er ikke noe vi har på menyen til vanlig, og den har blitt tatt veldig godt imot av kundene, sier Jensen.

Elizabeth Olivares og kjæresten Bjørn Thorsen koste seg på Bullock Steak & Bar.

Kjæresteparet Elizabeth Olivares og Bjørn Thorsen valgte å dra på nettopp Bullock Steak & Bar onsdag kveld.

– Vi sjekket ut rettene på nettet først, og syntes dette så så godt ut, sier Olivares.

– Dette var veldig godt, og helt sikkert ikke noe vi hadde kommet på å bestille ved en annen anledning, så det er spennende å prøve noe nytt, sier Thorsen.

De mener at det var på tide at Stavanger fikk samme konsept som har vært i Sandnes i flere år.

– Når det er så nærme så blir det litt lettere, sier Olivares.

LES OGSÅ: Jordmor i 41 år: – En enorm glede å sende hjem en frisk mor og et friskt barn

Andreas P. Berg er prosjektleder og salgsansvarlig i Spis for 100.

– Det smalt første dagen

Prosjektleder og salgsansvarlig i Spis for 100, Andreas P. Berg, forteller RA at matfestivalen har gått over all forventning.

– Vi forventet en rolig mandag, men det smalt allerede første dagen, så vi er i ekstase, sier han.

– Noen har kjent litt mer på det enn andre, men ingen er misfornøyde. Det er veldig mye liv i byen, og det er en herlig følelse. Man merker at det er noe som skjer i Stavanger, legger Berg til.

Selv har han tatt seg en runde og smakt på mange av rettene som selges.

– Alt har falt i smak, og restaurantene skjønner at de skal vise seg fra sin beste side. Vi har fått mye god respons fra kundene som er kjempefornøyde med maten, sier han.

Berg plukket opp ideen til Spis for 100 da han bodde i Kristiansand og det ble arrangert lignende festival. Da han så at Sandnes startet det samme konseptet i 2014, tenkte han at det var noe som kunne slå an overalt. Nå håper han at Spis for 100 har kommet for å bli en stund i Stavanger.

– Vi har hatt god dialog med de som arrangerer lignende i Kristiansand, og så følger vi en markedsplan som skal følges gjennom flere år. Vi har vært flinke på markedsføring og passet på å nå ut i alle kanaler, sier han.

Denne uken kan du spise for en hundrelapp ved disse 35 restaurantene i Stavanger:
Al Forno Ristorante & Pizzeria, Stavanger
Akropolis Stavanger
Bullock Steak & Bar
Burger & beers
Bølgen & Moi, Stavanger
Café Bacchus Stavanger
Cafe Sting
Déjà Vu Delikatesser
China Town Stavanger
Domino´s - Fiskepiren
Desi Deli Restaurant
Finkel
Foodloose
Groovy Stavanger
Garcia Stavanger Øst
Hekkan Burger Stavanger
India Tandoori Restaurant
ITALO en autentisk opplevelse
Jai Hind Indisk Restaurant
Kaffelade Stavanger
Maggis Munchies
Olivia Torget
Olive Tree - Stavanger
Peppes Pizza
Phileas Fogg
På Kornet
Renaa Xpress Sølvberget
Shahi Kitchen
Stavanger Pizza & Kebab House
Sushi San
The Shack, Stavanger
Los Tacos
Lucky Bowl & Lounge
Yips
Zouq Restaurant & Take Away

Mer fra Dagsavisen