Gleder seg til endelig å satse på friidrett

Jakob Ingebrigtsen går nå inn i sitt siste halvår på videregående, og gleder seg til å bli ferdig slik at han endelig kan satse på friidretten for alvor.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den doble europamesteren som ble tidenes yngste EM-vinner i friidrett har nemlig til nå ikke satset for fullt. Mener han selv.

– Jeg gleder meg til å begynne å satse på løpingen. Når man bruker så mye tid på skole kan man ikke kalle det jeg holder på med for satsing. Jeg bruker altfor mye tid på andre ting enn løping, og da går det for mye tid og energi med til andre ting, så det skal bli godt å bare kunne tenke på å bli bedre til å løpe, forteller Jakob Ingebrigtsen til RA.

LES OGSÅ: Talentutviklingsstipend til Jakob Ingebrigtsen

Får med lærer til Sør-Afrika

Han går inn i sitt siste halvår på skolen nå, og gleder seg til å bli ferdig og få vitnemålet sitt.

– Da jeg vant EM-gull hadde jeg ikke vært på skolen på flere måneder, så tenk hvor bra det kan bli et par år etter jeg er ferdig på skolen og bare kan konsentrere meg om løpingen, sier Ingebrigtsen og ler.

18-åringen reiser på søndag ned til Sør-Afrika, og får med seg egen lærer når han og brødrene setter kursen for årets første treningsleir.

– Jeg har fått organisert skolegangen på den måten slik at jeg slipper å få fravær, og det har fungert bra til nå. Jeg har med meg en lærer ned til Sør-Afrika, som hjelper meg med pensum og skolegangen de fire ukene jeg nå skal være borte, forteller 18-åringen.

LES OGSÅ: Dette ønsker Jakob seg fra det nye året

Slo far Gjert i avstemning

Han skulle gjerne vært foruten, da oppholdet i Sør-Afrika kun skal handle om løping.

– Vi har lagt planer for hva vi skal gjøre, og hva vi vil ha ut av treningsoppholdet. Vi har sett hva vi har gjort de andre årene, og justert litt ut fra det. Så lenge vi får den effekten vi ønsker ut av oppholdet, er det viktigere enn hva vi rent konkret gjør, sier han.

Men før avreise skal prisutdelingssesongen fullføres. Fredag fikk han utdelt prisen for Årets sportsnavn i RA i samarbeid med Sparebanken Vest og Uego, samt 200.000 gjennom et talentstipend i regi av SR-Bank og lørdag kveld venter høyst trolig enda mer prisdryss på Idrettsgallaen i DNB Arena.

– Det er veldig gøy når andre verdsetter det du gjør, så det er stort for oss å få anerkjennelse fra folket. Men det viktigste var selvsagt å slå Gjert, sier han og hinter til at faren ble nummer to i kåringen av Årets sportsnavn i RA.

LES OGSÅ: Dette husker vi best fra sportsåret 2018

Travel jul

Det har i det hele tatt vært en travel jul, med mange prisutdelinger og premier å plukke opp for Jakob gjennom julen.

– Det har vært greit å være hjemme med familien i julen, og det har vært kjekt å få så mange priser som jeg har fått, men jeg kjenner at jeg bare venter på at sesongen 2019 skal begynne, sier han og fortsetter:

– De økonomiske bidragene er med på å støtte satsingen vår, og det er alltid er ting vi kan gjøre bedre eller mer av. Det å tilrettelegge best mulig for å prestere og trene best mulig er en jobb som aldri tar slutt, sier Jakob som har en plan for alle premiene han har samlet.

– Jeg får sette av et eget rom til prisene når jeg får et eget hus engang. Det hadde vært kjekt å ta vare på alt jeg har vunnet, og samle det på ett sted, men akkurat nå får mamma ta vare på dem, sier Ingebrigtsen og gliser før han drar på skolen.

LES OGSÅ: Jakob Ingebrigtsen er Årets sportsnavn i RA