Ting Ting Lee er fornøyd med endringene hun og sønnen Theodor Lee Simensen har fått til og fra Tasta.

Glede og frustrasjon over nye bussruter

«Veldig bra». «Altfor dårlig». «Mye nytt». «Hvorfor går ikke 9-eren til flyplassen lenger?».

Reaksjonene var ulike da RA loddet stemningen fredag ettermiddag.

– Omleggingen er veldig bra. Jeg bor på Tasta, og nå skal bussen gå mye oftere, sier Ting Ting Lee, som ventet på buss nummer 1 fra Hundvåg og retning Tasta.

Uansett, litt innkjøringsproblemer hadde småbarnsmoren.

– Jeg greide jo å gå av på feil sted, for jeg skulle til Klubbgata. Jeg visste ikke at den stoppet her i Klubbgata, så jeg gikk av ved Atlantic, sier hun.

– Dårlig

– Mellom Stavanger og Sandnes er jo rutene gode, men bussrutene er for dårlige på rute 16 og 21 nå i sommer. Når jeg skal fra Håbet ut mot Hommersåk, kan jeg måtte vente i 1 time og 10 minutter i Sandnes, sier Ingunn Skeie Larsen, for anledningen på Stavanger-besøk.


Kolumbus hadde plassert mange bussverter som geleidet publikum i gatene.

– Her ved rute 1 har det stort sett gått greit. Ungdom klarer seg jo fint med apper, det er litt verre for eldre som kanskje ikke har smarttelefon og internett. Folk har i alle fall tatt omleggingen med godt humør, sier Håvard Ronold, som pendlet opp og ned Klubbgata.

– Jeg har bare tatt én buss til nå etter omleggingen, og det gikk bra. Nå har jeg ventet 10 minutter her. Jeg bor på vestsiden av Hundvåg, sier Evi Jaman, som så ut til å se lyst på omleggingen.

– Jeg har også bare tatt én buss etter omlegging, og det gikk bra, men jeg bor også på «riktig» side av Hundvåg. Men: Jeg kunne ønske at bussene gikk direkte til Kilden, der jeg jobber. Nå må jeg bytte i sentrum, sier Henriette Watland.

– De nye bussene er veldig fjonge, men nå går ikke buss nummer 9 direkte til flyplassen, man skal skifte i Jåsund. Hva hvis bussen er litt forsinket, og man står der med koffertene sine, spør Linda Danesi.

– Positive

Kolumbus-direktør Odd Aksland mener omleggingen har gått bra.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive, særlig på den tekniske biten. Publikum merker at de nye bussene går roligere, er gode å sitte i og godt utstyrt, sier Kolumbus-direktør Odd Aksland til RA.

Det har uansett vært nok av dem som har vært usikre.

– Vi har hatt en del påtrykk inne på kundesenteret vårt, ikke unaturlig. Det har jo vært mange spørsmål om de nye rutene, men de fleste har tatt omleggingen med godt humør.

– Noen som har havnet feil?

– Vi hadde noen som skulle til Sandnes og havnet på Forus, men vi fikk løst det raskt.

– Hvordan er tilbakemeldingene fra sjåførene?

– Jeg har vært ute både i Sandnes og på Forus, og tilbakemeldingene er gode. Noen har hatt med seg fadder i dag på grunn av omleggingen, og vært fornøyde med det, sier Aksland.