Bildet er fra fjorårets festival. Foto: Alexander Solheim

Gladmatfestivalen får 200.000

Fiskeridepartementet støtter Gladmats prosjekt «Blå fristelser» med 200.000 kroner.

Gladmat AS har søkt om 300.000 kroner til prosjektet «Blå fristelser» som arrangeres under Gladmatfestivalen 2016. Fiskeridepartementet har vedtatt å innvilge støtte til prosjektet med 200.000 kroner.  

LES OGSÅ: Nytt Gladmat-samarbeid

Gladmat er fra 20. til 23. juli og årets tema er "Nye tider". Det er 18. gang Norges største matfestival arrangeres. 

«Blå fristelser» er ett av festivalens prosjekter og ble opprettet i 2011. Fiskeridepartementet har støttet prosjektet hvert år siden oppstart.

Formålet med prosjektet er å vise fram norsk sjømatnæring ved hjelp av ulike aktiviteter og matopplevelser. Med blindtester, kokkekurs og servering av ulike sjømatretter skal barn og voksne få ny og bedre kunnskap om norsk havbruk og fiskeri. I år skal «Blå fristelser» vise fram bredden i norsk sjømatnæring, alt fra laks til noe mer ukjente sjømatprodukter som tang og tare. Barn og unge er hovedmålgruppen. Deres vaner avgjør bruken av sjømat i framtiden.

Daglig leder for Gladmat AS Mona Vervik er fornøyd med at departementet nok en gang ønsker å støtte prosjektet.

- Det er en stor glede og avgjørende å få støtte fra departementet. Blå Fristelser er et etablert konsept på Gladmat, og vi er glade for at det kan fortsette igjen i år. Vi har tidligere hatt gleden av å ha daværende fiskeriministre Lisbeth Berg-Hansen og Elisabeth Aspaker på besøk, sier hun.

– Det er gledelig at regjeringen støtter profilering av sjømat. Denne næringen er viktig både nasjonalt og for Rogaland, og har et betydelig vekstpotensial, sier Siri Meling, stortingsrepresentant for Høyre i en pressemelding.

Pengene skal brukes til å skape enda større opplevelser for publikum.

- Havbruk og fiskeri er en mye større næring enn mange er klar over, og med støtten fra fiskeridepartementet får vi muligheten til å formidle kunnskapen via opplevelser, sier Levik.

Også stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) er glad for at prosjektet støttes. 

LES OGSÅ: Fornøyde med Gladmat og Den spiselige byfesten

– Dette er et flott initiativ av Gladmat. Det er viktig å gi barna muligheten til å bli glad i fisk og sjømat gjennom aktiviteter som gjør dem nysgjerrige, engasjerte og som gir dem mulighet til å smake på maten, sier Roy Steffensen (Frp) i pressemeldingen.

– Det er en god investering å gi barn og unge lærdom om et sunt og godt kosthold. Samtidig er det viktig at de får kjennskap til en av Norges viktigste næringer, sier han til Rogalands Avis.

Daglig leder Mona Vervik er også enig i at det er viktig å informere om næringen.

Spørsmål rundt havbruk og hvordan vi skal bruke ressursene i havet på en klok måte er aktuelle som aldri før. Prosjekter som dette bidrar til bevisstgjøring og debatt samtidig som vi gjør kunnskap tilgjengelig og møter folk der de er. Støtten fra fiskeridepartementet hjelper oss med å realisere dette, avslutter Vervik.

 

LES OGSÅ: Fra terningkast 1 til 6