Gjør tiltak på passkontorer for å unngå lange køer

Sør-Vest politidistrikt ønsker å ligge i forkant.

Høysesongen på passkontorene er ikke langt unna. Politiet har i flere år erfart at mange venter til tett opp til når de trenger pass, og kan da risikere å ikke få pass i tide til de skal ut å reise. I år har Sør-Vest politidistrikt i perioder utvidet kapasiteten ved Randaberg lensmannskontor og Sandnes politistasjon for å bidra til at flere har muligheten til å sikre seg pass før sommeren. Denne uka ble det lagt ut en del ekstra timer, og mange av disse ble fort bestilt.

Sør-Vest politidistrikt har ikke hatt store utfordringer med lang ventetid på pass. Vi ønsker likevel å være i forkant for å prøve å lette på trykket som alltid kommer fra rundt påske til sommeren, forklarer leder Felles enhet for utlending og forvaltning, Leif Ole Topnes.

Sjekk passets gyldighet før du bestiller utenlandsreiser 

Politiet ønsker å imøtegå innbyggernes behov og vil, så langt det lar seg gjøre, tilpasse ledige timer ut i fra pågangen i tiden som kommer. Det er uansett viktig at de som skal ha nytt pass til seg selv eller barna sine jevnlig sjekker www.politiet.no for ledige timer, og ikke minst er ute i god tid.

Det er fortsatt en god stund til sommerferien, men om en vil gjøre dette enklere for seg selv er det lurt å planlegge tidlig. Skal du reise før sommeren bør du sjekke passet ditt allerede nå. Et par gode tips er å sjekke passets gyldighet før du bestiller reiser utenlands, og ta med riktig pass når du skal fornye ditt gamle, oppfordrer Topnes.

LES OGSÅ: – Slutt for pass i Stavanger

Ingen lokasjoner legges ned før i juli

Justisdepartementet har som kjent vedtatt at antall passlokasjoner i Norge skal reduseres fra 141 til 77. Dette kommer som et resultat av fremtidens internasjonalt strengere krav til sikker identifikasjon. I Sør-Vest politidistrikt skal sju lokasjoner utstede pass. Men, det blir ikke lagt ned passkontorer før etter juni i år.

Dette er planlagt nettopp med tanke på høysesongen, understreker Leif Ole Topnes.

LES OGSÅ: Lange passkøer i Stavanger – drar heller til Bryne