Gir seg i Stavanger-politikken

En av Stavangers mest profilerte politikere de siste årene gir seg.

Det er Høyre-profilen Sissel Knutsen Hegdal, som blant annet nå leder kommunalstyret for oppvekst, som melder at hun gir seg.

– Jeg kommer fortsatt til å ha et stort hjerte for byen og regionen, men jeg har i dag orientert nominasjonskomiteen i Høyre om at jeg etter 16 år som lokalpolitiker takker nei til gjenvalg. Jeg er supermotivert til å stå i vervene mine ut perioden, og så starter et nytt kapittel, skriver Knutsen Hegdal på sin egen facebookprofil.

Jurist

Hun kom til Stavanger som nyutdannet jurist i januar 1992. 

– Lite ante jeg da om hvor uendelig glad og engasjert jeg skulle bli i den nye byen min, og enda mindre om alle de fantastiske menneskene jeg skulle få møte og alle vervene jeg skulle få tillit til å ivareta. Stavanger Høyre har et utrolig flott lag, med en knallflink ordfører og gruppeleder, og det kryr av unge dyktige mennesker som bør få tillit, framholder advokaten.

Mange verv

Hun var tidligere leder i kommunalstyret for kultur og idrett, og har også vært sentral innenform havnevesenet, Stavanger-kinoen, Stavanger Forum og Museum Stavanger. 

Hegdal Knutsen er nå leder i kommunalstyret for oppvekst, og styrer dermed barnehage- og skolepolitikken i Stavanger sammen med de øvrige flertallspartiene.