I løpet av de neste fem kampene kan Mark Van Guilder sikre seg tittelen som poengkonge i Get-ligaen. Det betyr lite for ham uten et seriegull i tillegg.Foto: ANDREW HALSEID BUDD

Gir Kissel æren for poengfesten

Med fem kamper igjen av Get-ligaens grunnserie ligger Mark Van Guilder (33) på topp av poenglisten. Det mener han hadde vært umulig uten sin gamle venn Dan Kissel (30).

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi spilte på samme lag på college i gamle dager. Da jeg kom hit, ble jeg ekstremt imponert over utviklingen hans. Han er mye bedre. Kissel er den mest dynamiske offensive spilleren i ligaen. Det er en fryd å spille med ham. Jeg hadde vært sjanseløs på så mange poeng om ikke Kissel var der. Han er hovedgrunnen til min suksess, sier Van Guilder til RA.

LES OGSÅ: Oilers vant sliteoppgjør mot MS

Laget først

Han har aldri tidligere blitt poengkonge som proff. Hvor mye det betyr å klare det, vet han ikke.

– Det er sikkert kult for svogeren min – og slike ting. Men hva det vil bety for meg, vet jeg faktisk ikke før det eventuelt har skjedd. Uansett vil jeg neppe bry meg så mye om vi roter det til som lag. Sånne ting er bare gøy når du vinner, sier angriperen.

For Van Guilder krever å bli trodd på at han er mye mer opptatt av titler med laget enn personlige milepæler for å styrke CV-en.

Nå er det kun seriegull som betyr noe i de siste fem kampene. Hvordan jobben blir gjort, er likegyldig.

Den skal bare gjøres – og det behøver ikke se pent ut.

Oilers møter torsdag Lillehammer hjemme i DNB Arena. Gullutfordrer Lørenskog tar imot Frisk Asker.

– Er det i den kampen Lørenskog har størst sjanse for å snuble av de siste fem kampene?

– Jeg tror alle kan slå alle i denne ligaen. Det så du på vår kamp mot Manglerud Star tirsdag. Det var steintøft, sier Van Guilder – og fortsetter:

– Vi må regne med at Lørenskog vinner samtlige av sine siste fem kamper. Det er nødt til å være tankesettet vi angriper avslutningen med, slår han fast.

Van Guilder legger ikke skjul på at han stortrives i Stavanger. Han vil likevel ikke si for mye om framtiden og eventuell ny kontrakt.

– Jeg har selvsagt pratet med Pål Higson om tingenes tilstand, men det tror jeg alle spillerne har. Jeg trives og så tror jeg klubben synes jeg har klart meg OK. Alle tenker selvsagt på framtiden. Det er menneskelig. Men å gjøre det nå er bare distraherende. Dette vil jeg ta etter sluttspillet, sier han.

LES OGSÅ: Salsten vil utnytte landslagsmål

Hylles av Åsland

RAs faste hockeyekspert Glenn Åsland er uansett imponert av Van Guilder.

– Han har levert mye mer enn hva jeg trodde. Mye handler om spilleforståelse og smarthet. Så er han en toveisspiller. Trivselsfaktoren virker høy. Men om han har overprestert, eller underprestert, er det egentlig ingen av oss som vet, sier Åsland.

Han er mer bekymret over en poengtopp med kun tre nordmenn.

– Slik er det er med så mange utledninger. Jeg ville gjerne sett flere nordmenn i toppen. Vi må nok ha en ny runde med diskusjon rundt antall utlendinger. Det er ikke bra for Get-ligaen.

LES OGSÅ: Røste Fossen må under kniven

Poengtoppen i Get-ligaen:
1. Mark Van Guilder 58
2. Tobias Lindström 55
3. Dan Kissel 53
4. Martin L. Ylven 48
5. Victor Backman 47
6. Stefan Espeland 46
7. Jason Krog 44
8. Anders Bastiansen 46
8. Sebastian Vigier 44
10. Daniel Öhrn 41
10. Vinny Saponary 41
10. Rasmus Ahlholm 41

Kilde: www.hockey.no