Gidskehaug til finale – Wigdel sprakk

Stavanger-svømmerne Truls Wigdel og Erik Gidskehaug åpnet langbane-NM torsdag med å svømme 400 meter fri. Gidskehaug kvalifiserte seg til finale, mens Wigdel sprakk fullstendig i sin juniorfinale.

Følg RA Sporten på Facebook!

Langbane-NM startet torsdag i Tøyenbadet i Oslo, og det er tradisjonelt et mesterskap Madla-svømmerne har hanket inn medaljer etter medaljer. I år har Madla slått seg sammen med Stavanger Svømmeklubb, og den nye klubben har derfor et godt håp om enda flere medaljer enn i tidligere mesterskap.

Truls Wigdel var stor favoritt i juniorfinalen på 400 meter fri, og det åpnet forrykende for Stavanger-svømmeren. Wigdel ledet klart opp til 200 meter, men det viste seg at åpningen var litt i hardeste laget da EM-klare Wigdel sloknet fullstendig og til slutt faktisk endte sist i finalen på 4.11,72.

Erik Årsland Gidskehaug startet også sitt mesterskap torsdag, han med forsøksheat på 400 meter fri. Der møtte han blant annet Henrik Christiansen i tillegg til klubbkamerat Tim Samuelsen og Halvor Borgstrøm fra Randaberg.

Ikke overraskende var det Henrik Christiansen, som både har norsk seniorrekord og juniorrekord på distansen, som vant heatet. Skjetten-svømmeren lå hele tiden like foran Gidskehaug i vannet, og gikk i mål på tiden 3.52,98.

21-åringen fra Stavanger klokket inn på tiden 3.56,62 og fikk skryt av speakeren for en glimrende tid. Lagkamerat Samuelsen endte sist på tiden 4.07,15, og kom ikke til finalen.

Gidskehaug tok sin første medalje

Også i finalen var det Henrik Christiansen som tok kommandoen fra start, mens Erik Gidskehaug tok det litt med ro de første 100 meterne. Gidskehaug svømte seg imidlertid mer inn i distansen og opp på andreplassen etter 200 meter.

Suverene Henrik Christiansen klarte Stavanger-svømmeren aldri å ta inn igjen, da Christensen tok gullet på 3.48,98. Gidskehaug svømte inn på 3.56.05, og tok med det sin første medalje i årets langbane-NM. Patrick Toth, som tok juniorgullet på distansen tidligere i dag, tok bronsen på 4.00.68.

Stavanger svømmeklubb vant også juniorfinalen i 4 x 200 meter stafett tidligere på dagen, slik at også gullsankingen har begynt.