Stavanger bystyre vedtok i går kveld at det skal gå inn med ti millioner kroner til Stavanger Forum. Foto: Frode Olsen

Går inn med 10 millioner i Stavanger Forum

Stavanger bystyre vedtok i går kveld at det skal gå inn med ti millioner kroner til Stavanger Forum.

Bystyret fattet vedtak om at Stavanger kommune skal delta i en kapitalforhøyelse med inntil ti millioner kroner, basert på at kommunen skal erverve aksjer i Stavanger Forum.

Av: Tore Bruland

Bakgrunnen for dette er at det i sommer ble klart at Stavanger Forum er i en prekær økonomisk situasjon.

Christian Wedler (Frp) var først på talerstolen.

Han sa at Stavanger Forum har vært viktig for kommunen. 

– Og det er viktig å foreta grep slik at det kan bli slik i fortsettelsen. Stavanger Forum har hatt stor betydning for økonomien i kommunen og har generert milliarder av verdier, sa Wedler til bystyret. Cecilie Bjelland (Ap) var ikke enig i kapitalforhøyelsen, og mente kommunen i stedet burde gå inn for å ta mer direkte eierskap og styring med Stavanger Forum.

Ap-forslag falt

– Det tok Ap to år å finne ut hvor mye som er investert i Stavanger Forum-området, et beløp på 1,1 milliarder kroner, sa Bjelland og fortsatte:

– Kanskje det nå er på tide at Stavanger bystyre slutter å snuble i denne saken.  Vårt forslag handler at vi tar direkte eierskap i den hallen vi har vært med å bygge, sa Bjelland. 

Cecilie Bjelland og Aps forslag om å overta eierskapet av Stavanger Forum fikk stemmene til Ap, SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne, og falt. Kapitalforhøyelsen på ti millioner ble vedtatt.