Fylkesordføreren tar gjenvalg

Solveig Ege Tengesdal får fornyet tillit i Rogaland KrF.

I tirsdagens møte ble en enstemmig nominasjonskomité enige om hvem som bør toppe fylkestingslisten før valget neste høst. På topp får fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fornyet tillit, mens Jonas Andersen Sayed, Geir S. Toskedal og Bjørg Tysdal Moe følger på de neste plassene, skriver partiet i en pressemelding.

– Høringsinnspillene fra lokallagene og sideorganisasjonene var svært tydelige på at Solveig bør få fornyet tillit. Solveig har vært en synlig og dyktig fylkesordfører, og hun har frontet KrFs politikk på en utmerket måte de siste tre årene, kommenterer nominasjonskomiteens leder Trond Arne Pedersen som nå sender komiteens forslag ut på høring i organisasjonen.

Med Solveig Ege Tengesdal som fylkesordfører har partiet denne perioden samarbeidet med Ap, Sp og V.

– KrFs politikk handler om verdier, om å ha plass til alle og om å forvalte våre ressurser rettferdig. I praktisk politikk har dette denne perioden blant annet handlet om å jobbe målrettet for hindre frafall fra videregående opplæring og fagopplæring. Vi har også fått gjennomslag for en utvidet rett til opplæring slik at flere har fått fullført utdanningsløpet sitt, sier Solveig Ege Tengesdal som også uttrykker at «spesielt den siste tiden har vært utfordrende å stå i.»

Følgende liste er av nominasjonskomiteen sendt ut på høring i lokallagene:

  1. Solveig Ege Tengesdal (55 år) fylkesordførerkandidat, Eigersund
  2. Jonas Andersen Sayed (21 år), Sokndal/Stavanger
  3. Geir S. Toskedal (64 år), Karmøy
  4. Bjørg Tysdal Moe (64 år), Stavanger
  5. Reid Ivar Bjorland Dahl (30 år), Hå
  6. Svanhild Løge Skålheim (45 år), Suldal
  7. Håkon Faarlund Hetland (28 år), Gjesdal
  8. Mirjam Ydstebø (41 år), Kvitsøy
  9. Oddny Helen Turøy (44 år), Sandnes
  10. Unni Sirevåg Lende (61 år), Time

Lokallagene har frist til 30. september til å komme med sine høringssvar. Nominasjonsmøtet avholdes 22. november i Sandnes.