Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen var den siste i en rad politikere som gikk inn den julepyntede døren til statsminister Erna Solbergs (H) bolig. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Fullt hus hos Erna

Det ble ingen løsning på budsjettforhandlingene mandag, men dialogen fortsetter – til tross for store vanskeligheter.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Det er ikke satt noe tidspunkt for når forhandlingene fortsetter, men partene er enige om å holde dialogen gående.

– Det er krevende. Vi har jobbet over lang tid, det er en uoversiktlig situasjon, men ingen hadde forventet en løsning i kveld, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut fra møtet mellom regjeringen om støttepartiene. Han legger ikke skjul på at han er skuffet over kveldens møte, der svært mange var til stede.

– Jeg har ikke gitt opp, men jeg hadde kanskje ønsket at det skulle komme nærmere en løsning, sier han.

Både han og Venstre-leder Trine Skei Grande peker igjen på regjeringens ultimatum, og hvor vanskelig det har gjort forhandlingene.

– Jeg tror regjeringen har fått mange ting å tenke på etter de tilbakemeldingene vi har gitt, og det er fortsatt ekstremt krevende, sier Venstre-lederen.

Hun svarer slik på spørsmålet om hun har mistet troen på en løsning:

– Jeg sier ikke hva jeg tror på, men jeg vet hva jeg kjemper for. Og det tror jeg regjeringen vet.

5. desember holdes finansdebatten i Stortinget. Da blir rammene for de enkelte politikkområdene i statsbudsjettet for neste år lagt. Skulle de fire partiene bli enige om et budsjettforlik før denne datoen, vil dette bli lagt fram for Stortinget som et eget forslag. Sjansene for dette minker for hver dag som går, og for hvert møte som ikke bringer en løsning.