Full pott for Viking og Ulf i åpningen

Både Viking og Sandnes Ulf vant sine kamper i seriepremieren i Obos-ligaen. De mørkeblå imponerte stort da de slo Kongsvinger 2-0 borte. Sandnes Ulf gjorde også jobben da de slo Strømmen 2-1 hjemme.

Viljar Vevatne ble valgt til kaptein i Vikings serieåpning mot Kongsvinger på bortebane søndag. Han var en av seks nykommere i startoppstillingen.

Viking stlte med følgende lag i sitt møte med Obos-ligaen (4-3-3): Iven Austbø - Rasmus Martinsen, Leo Østigård, Markus Nakkim, Viljar Vevatne - Jordan Hallam, Tord Salte, Julian Ryerson - Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Zymer Bytyqi.

Pangstart for Viking

Viking tok ledelsen etter seks minutter. Laget fikk en pangstart da Jordan Hallam spilte fri Zymer Bytyqi. Han spilte uegoistisk til Tommy Høiland som satte ballen i åpent mål.

Samme Høiland hadde også en stor sjanse etter tolv minutter da han tvang fram en kjemperedning etter et raid fra Bytyqi. Han var også nære på en flikk i slutten av det som var en god førsteomgang av Viking.

Kongsvinger hadde også et par farligheter i første omgang. Først og framst ved tre langskudd hvor Iven Austbø vartet opp med gode redninger på alle.

Viking fikk en kanonstart også på den andre omgangen da laget gikk opp til 2-0 etter 50 minutter. En corner fra Jordan Hallam ble headet inn i feltet av Julian Ryerson. Foran mål styrte kaptein Viljar Vevatne den inn.

Etter dette hadde Viking full kontroll på kampen og var langt nærmere 3-0 og 4-0 enn hva Kongsvinger var å redusere. Seieren var fullt fortjent.

Vorthoren kaptein for Ulf

Sandnes Ulf hadde også flere seriedebutanter fra start i møtet mot Strømmen. Bengt Sæternes valgte følgende mannskap (4-3-2-1): Saku-Pekka Sahlgren - Daniel Edvardsen, Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Ári Mohr Jónsson - Axel Kryger, Kristian Brix, Remi Johansen - Erixon Danso, Niels Vorthoren - Kent Håvard Eriksen.

Hos Sandnes Ulf var ikke overraskende Niels Vorthoren kaptein.
Sandnes Ulf fikk et mål ved Kent Håvard Eriksen annulert i første omgang. Det som likevel var den store snakkisen var da keeper Saku-Pekka Sahlgren ble skadet og måtte erstattes med Deniss Korneiciks etter litt over halvtimen. Etter det trykket Strømmen på, men Sandnes Ulf tok seg etterhvert inn og gikk til pause med 0-0.
Sandnes Ulf tok ledelsen etter 55 minutter ved kaptein Niels Vorthoren etter en heading.
Laget økte til 2-0 etter 77 minutter ved Kent Håvard Eriksen.
Strømmen reduserte til 2-1 etter 84 minutter ved Sindre Mauritz-Hansen, men de lyseblå holdt unna.