Nyheter

Frustrert Stokka-kokk

Kjøkkensjef Karl Svela synes det er unødvendig å snakke storkjøkkenet på Stokka ned, for å snakke kjøkkenmodellen på Lervig opp.

Debatten om sykehjemsmat har vart lenge, og Karl Svela, kjøkkensjef hos Stavanger Byggdrift KF ved Stokka sykehjem, begynner å få nok.

– I diskusjonene rundt sykehjemsmat føler jeg politikerne ofte snakker storkjøkkendriften ned, for å snakke kjøkkenmodellen på Lervig opp. Det er helt unødvendig, sier Svela.

Han mener politikernes framstilling av saken kan gi beboere og pårørende feil inntrykk.

LES OGSÅ – Sykehjemsmat har fått et ufortjent dårlig rykte

– Det er helt greit at politikerne ønsker at kjøkkendriften skal foregå på Lervig, men samtidig sier de da at det vi holder på med her ikke er godt nok, legger Svela til.

– Alle har en mening om mat, men jeg er litt frustrert, og ønsker ikke at folk skal få inntrykk av at vi gjør en dårlig jobb her, avslutter han.

To sidestilte modeller

Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen sier det ikke handler om hvem som leverer best kvalitet, men om hvilken modell det er ønskelig å ha på Lervig sykehjem.

– Jeg har overhodet ikke vært i nærheten av å snakke ned storkjøkkenet. De leverer utmerket mat til mange av sykehjemmene og gjør en flott jobb, sier Thorbjørnsen.

LES OGSÅ: Vil at Lervig skal lage egen mat

– Vi har to sidestilte modeller i Stavanger. Jeg sier ikke at den ene er bedre enn den andre, men at på Lervig sykehjem har det hele tiden vært lagt opp til en integrert kjøkkendrift, legger han til.

Thorbjørnsen sier han ikke har noe å utsette på maten fra Stokka, og at han har spist den flere ganger.

– Jeg har forståelse for at Svela kan oppleve at dette blir en unødvendig polarisering mellom de to modellene, og det er ikke meningen, sier han.

Uskyldig offer

Levekårsleder Kåre Reiten (H) er en av dem som har kjempet for integrert kjøkkendrift på Lervig, og han har forståelse for at Svela føler seg kritisert.

– Jeg har aldri snakket negativt om storkjøkkenet på Stokka, men jeg kan forstå at han føler det sånn. Storkjøkkenet har på mange måter blitt et uskyldig offer, sier Reiten.

– Det blir ofte sånn når en skal framheve en ting, at en bruker unødvendig negative ord om den andre, legger han til.

LES OGSÅ: Blidensol har best sykehjemsmat

Mandag skal bystyremedlemmene få servert mat fra storkjøkkenet.

– I og med at det ikke er et tilberedningskjøkken på rådhuset må maten lages på Stokka, noe som vil si at den må stå et par timer i varmeskap før politikerne får spise den. Så dersom dette skal danne grunnlag for en avgjørelse eller bestemmelse blir det litt feil å få den servert på denne måten, fordi det ikke er representativt for driften, sier Svela.

– Om potetene er for lite kokt vil ikke det ha noen innvirkning på beslutninger som blir tatt, sier Reiten.

Mer fra Dagsavisen