Kristoffer Sivertsen (Frp). Foto: Kjersti Riiber

Frp-topp i skuddrama i Mexico

Stavanger Frp-leder Kristoffer Sivertsen fikk en dramatisk avslutning på ferien.

Til Dagbladet forteller Sivertsen at han og samboeren satt på en restaurant i ferieparadiset Playa del Carmen, da det ble avfyrt to skudd rett i nærheten av der de oppholdte seg.

– Det smalt ganske høyt, og det utløste full panikk hvor alle restaurantgjestene og de ansatte løp på kjøkkenet. Alle var redde, sier Sivertsen til avisen.

Siversten forteller at skuddene traff en mann få meter fra der han satt. Etter å ha ventet på restaurantkjøkkenet en stund, gikk han ut på gata for å se hva som hadde skjedd.

– Da så jeg en person liggende blodig på bakken og hige etter luft rett utenfor restauranten vi satt på. Vi gikk med en gang tilbake på kjøkkenet, siden det var der vi følte det var tryggest å oppholde seg, sier Siversten.

Én person ble drept i skyteepisoden.

Over 2200 drept

Minst 2234 mennesker ble drept i Mexico i juni, ifølge offisiell statistikk. Aldri før har myndighetene i landet registrert så mange drap på én måned.
Den dystre drapsstatistikken viser en oppgang fra 2191 drap i mai, som inntil da var det største antall drapsofre på én måned siden myndighetene begynte å føre slik statistikk for 20 år siden.

Tallene som ble offentliggjort fredag, er basert på informasjon rapportert inn til føderale myndigheter av lokalt politi og påtalemyndighet. Det betyr at drap som ikke etterforskes, faller ut av statistikken.

I første halvår av 2017 er det registrert 12.155 drapssaker, noe som er en økning på 30 prosent fra samme periode i fjor. Juni er den tredje måneden på rad med en økning i antall drap.

Det regnes som spesielt urovekkende at drapene er fordelt på en rekke delstater som tidligere har vært skånet for de verste blodbadene. Delstatene Guerrero og Mexico, som omkranser hovedstaden, har registrert de høyeste drapstallene hittil i år.

Volden i Mexico har økt kraftig de siste ti årene siden regjeringen innledet sin krig mot narkotikakartellene.