Sylvi Listhaug. FOTO: Mimsy Møller

Frp-kilde: – Siv måtte redde partiet i det stille, mens Sylvi fikk skinne

Nye avsløringer rundt Høyre og Frps asylkrangel i Listhaug-biografi.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er pekt ut av mange som Frps kronprinsesse, på tross av hennes mange kontroversielle uttalelser.

I den uautoriserte Sylvi Listhaug-biografien «Kors på halsen» forteller kilder fra både FrP, Høyre og støttepartiene om høy temperatur i forbindelse med asylforhandlingene i 2016.

LES OGSÅ: Mathias Fischer er Listhaug-fascinert

Dødssynd for statsråder

I følge forfatter og BT-kommentator Mathias Fischer mente Erna Solberg at Høyre ikke var tjent på høylytt innvandringsdebatt mellom Arbeiderpartiet og Frp i valgkampen. Mens Høyre ønsket et bredt forlik, ville Frp at forslagene skulle stemmes over hver for seg, så de kunne få frem forskjellen mellom Frp og de andre partiene.

– Enten oppfattet ikke Listhaug at Solbergs ønske var et bredt forlik, eller så valgte hun bevisst å trosse statsministeren. En handling som er ganske nær en dødssynd for statsråder, skriver Fischer i boken.

– Det var Sylvi som unnlot å formidle noe hun burde formidlet, enten det var bevisst eller ikke, skal en Frp-representant ha sagt.

På bristepunktet

En kilde i Høyre forteller at forholdet mellom Erna Solberg og Sylvi Listhaug skal ha vært helt på bristepunktet, men at det var Frp-leder Siv Jensen som måtte rydde opp.

– Siv måtte ta de tøffe samtalene med Erna. Hun måtte redde partiet i det stille, mens Sylvi fikk skinne, skal en Frprepresentant ha sagt.

Ser ingen grunn til å kommentere

Sylvi Listhaug vil ikke kommentere påstandene i boken, men formidler en generell kommentar gjennom politisk rådgiver Espen Teigen:

– Jeg registrerer at en tidligere venstrepolitiker har skrevet bok om meg. Det må han gjerne gjøre. Jeg ser ingen grunn til å kommentere en bok om meg selv som hverken jeg eller noen av mine nærmeste har bidratt til.