Julie Enger Børresen går nå solo og kommer ut med sin første singel på fredag. Hun bor nå i Oslo Foto: Marina Herfindal Haakonsen. Foto: Julie Enger Børresen går nå solo og kommer ut med sin første singel på fredag. Hun bor nå i Oslo Foto: Marina Herfindal Haakonsen.

Frk. Fryd-Julie går solo som Luli

Julie Enger Børresen (22) fra Frk. Fryd gir ut sin første singel fredag. Det gjør hun under sitt nye artistnavn Luli og singelen heter «Lukka øynene».

Frk. Fryd som holdt det gående i ti år har tatt seg en pause. Men Julie som spilte trommer i bandet tar ingen pauser, nå går hun solo som artist. Det vil si en pause måtte også hun ta seg før singelen kom ut.

– Jeg begynte å skrive på låten i en tid med mye migrene. Det ble tydeligvis litt i meste laget da jeg spilte med Frk. Fryd samtidig som jeg tok en bachelor i sosiologi og hadde to ekstrajobber. Måtte da ta meg en pause, sier Julie.

– «Lukka øynene» og gå i deg selv?

– Ja, jeg måtte det og begynte med meditasjon. Men nå går det bedre. Tar signalene og har lært meg teknikker for å roe meg ned med å ta pauser når det blir for mye. Jeg vil også med min musikk formidle et budskap om at det er helt greit å ta det med ro. Ikke bruke altfor mye ressurser på å se framover med å gjøre alt på en gang. I stedet konsentrere seg om det du holder på med nå. I tillegg vil jeg jobbe for å motvirke «flink-pike-syndromet». Oppfordre folk til å være seg selv sier Julie.

Trommer

På singelen som hun skal gi ut via Diamond Club i Bergen fredag synger hun og spiller trommer. Hun har hun fått med seg gjestevokalistene Frida Amundsen og Helle Larsen. Knut Heggheim fra Stavanger synger og spiller gitar samt bassisten Halvor Bekken Aschim.

– Hvorfor ble det trommer på deg?

– Det hadde sin bakgrunn i at det sto et trommesett hjemme i kjelleren vår. Det var en som hadde satt der, da han ikke hadde plass til det hjemme hos seg selv. Jeg tok meg så noen turer i kjelleren for å prøve meg på trommene, sier Julie.

Hun legger til at hun også fikk en del hjelp i starten av sin far, musikeren Jarle Børresen.

– Men han spiller keyboard?

– Men jeg valgte likevel trommer. Og jeg trives fortsatt godt med trommer, sier Julie.

Luli

Kunstnernavnet Luli har også sin spesielle forklaring.

– Jeg måtte finne på et enkelt artistnavn. Julie er et vanlig navn og som liten fikk jeg kallenavnet Luli. Det er jo et velklingende kort navn som lett kan huskes og som jeg har sjekket ut at ingen andre artister bruker, sier Julie.

Da Frk. Fryd satte i gang var hun elleve år. I løpet av de ti årene bandet eksisterte fikk de stor suksess med blant annet Forbildeprisen på by:Larm og platekontrakt med Sony Music.

– Hva om Frk. Fryd starter opp igjen, blir du med i bandet eller går du solo?

– Begge deler takk, sier Julie med et smil.